Την πρώτη της series A χρηματοδότηση, ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλής την OpenOcean και τη συμμετοχή της Robert Bosch Venture Capital εξασφάλισε η εταιρεία τεχνολογίας Sunlight.io, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έχει εγκαταστήσει το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η χρηματοδότηση, όπως εξηγεί στο NetFAX ο VP of Engineering της Sunlight.io, Θανάσης Ζωγράφος, θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση των εμπορικών της δραστηριοτήτων και την ενδυνάμωση του κέντρου ανάπτυξης στην Ελλάδα. Η virtualisation τεχνολογία της Sunlight.io δίνει λύση σε προβλήματα σύγχρονων εφαρμογών όπως AI, analytics και big data που προκαλούνται από την ανοδική τάση στη δημιουργία, αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων, προσφέροντας καλύτερη διαχείριση και εξοικονόμηση πόρων.

Επέκταση στην Ευρώπη

«Σκοπός της εταιρείας είναι η ανάπτυξη προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τμήμα μηχανικών που διαθέτουμε στην Κρήτη θα ενισχυθεί, ενώ παράλληλα θα δοθεί έμφαση τόσο στις πωλήσεις, όσο και στο κομμάτι του management, προκειμένου να αποκτήσουμε παρουσία σε νέες αγορές και να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες μπορούμε», σημειώνει ο κ. Ζωγράφος. Προς τον παρόν, η εταιρεία έχει παρουσία σε Αμερική και Ασία, ενώ από τους κεντρικότερους στόχους της αποτελεί η αγορά της Ευρώπης και κατ’ επέκταση η ελληνική. Σύμφωνα με τον κ. Ζωγράφο, η χρηματοδότηση της OpenOcean και της Robert Bosch Venture Capital, Ευρωπαίων επενδυτών σε data infrastructure, θα οδηγήσει σε αύξηση του προσωπικού μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Λύση με τεχνολογία virtualization

Να σημειωθεί πως η Sunlight ασχολείται με την τεχνολογία virtualization, που δημιούργησε το 2013, ύστερα από συνεργασία με την ARM. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες κατασκεύασαν ένα ελαφρύ hypervisor για να μπορεί να τρέξει σε επεξεργαστές χαμηλής ισχύος. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής ήταν το «NexVisor», λογισμικό που εκτελεί απαιτητικές εφαρμογές στο data center, στο cloud και on the edge, εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση υποδομής έως και 70%. Σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO της Sunlight.io, Julian Chesterfield, η λύση της Sunlight.io έχει σχεδιαστεί για υψηλή απόδοση, μικρό αποτύπωμα και απλότητα.