Χωρίς επαρκή και πολυεπίπεδη ασφάλεια, το διαδίκτυο υπήρξε το 2015 ένα απίστευτα απειλητικό τοπίο και αυτή είναι μια τάση που θα συνεχιστεί χωρίς αμφιβολία και το 2016 σύμφωνα με την Symantec.

Η Symantec, προκειμένου να προστατεύσει τους πελάτες της, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας που περιλαμβάνουν μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες. Ωστόσο, όταν πρόκειται για την προστασία από web-based απειλές, το Intrusion Prevention System (IPS) της Symantec είναι μια απαραίτητη προσθήκη σε μια πολυεπίπεδη λύση ασφάλειας.

Το IPS μπορεί να προστατεύσει τους υπολογιστές και όλα όσα σχετίζονται με αυτούς, με τρόπο που ένα antivirus από μόνο του δεν μπορεί να καλύψει. Μέσω scanning στη συνολική κίνηση του δικτύου, το IPS ανιχνεύει απειλές που χρησιμοποιούν γνωστά exploits αλλά και φορείς επίθεσης. Αντί για ανίχνευση συγκεκριμένων αρχείων, το IPS ανιχνεύει τις ειδικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση κακόβουλων αρχείων σε δίκτυα, προστατεύοντας έτσι τους χρήστες από γνωστές αλλά και άγνωστες απειλές, πριν καν ακόμη να δημιουργηθούν antivirus signatures για τις απειλές αυτές.

Το IPS προστατεύει από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ασφάλειας, στα οποία περιλαμβάνονται τρωτά σημεία, zero-day exploits, exploit kits (EK), απειλές κοινωνικής δικτύωσης, λειτουργίες command and control (C & C), δραστηριότητες back doors και botnets, ηλεκτρονικές απάτες, κακόβουλες επιθέσεις, phishing και πολλά άλλα.