Η Symantec παρουσίασε τη νέα έκθεση Internet Security Threat Report (ISTR), Volume 21, η οποία αποκαλύπτει μια οργανωτική στροφή των εγκληματιών του κυβερνοχώρου, οι οποίοι έχουν θεσπίσει βέλτιστες εταιρικές πρακτικές αλλά και επαγγελματικές επιπέδου επιχειρήσεις, προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των επιθέσεων.

Το 2015 ο αριθμός των τρωτών σημείων υπερδιπλασιάστηκε καταγράφοντας νέο ρεκόρ με 54 zero-days, μια αύξηση 125% ετησίως, ενώ την ίδια περίοδο ανακαλύφθηκαν 430 εκατομμύρια νέα malware. Το 2015 σημειώθηκε και η μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων που έχει αναφερθεί ποτέ δημοσίως, με 191 εκατομμύρια εγγραφές να βρίσκονται σε κίνδυνο σε ένα μόνο μεμονωμένο περιστατικό. Εν τω μεταξύ 429 εκατομμύρια ταυτότητες εκτέθηκαν σε κίνδυνο, ενώ  ο αριθμός των εταιρειών που επέλεξε να μην αναφέρει τον αριθμό των εγγραφών που έχει χάσει αυξήθηκαν κατά 85%.

Το ransomware συνέχισε να εξελίσσεται και το 2015 σε πιο επιζήμια μορφή με τις crypto-ransomware επιθέσεις να αυξάνονται κατά 35%. Δεδομένης της αύξησης των ransomware, η Symantec διαθέτει, πλέον, και τη νέα έκδοση του Symantec Endpoint Protection (SEP) που αξιοποιεί ευφυείς τεχνολογίες ανίχνευσης και πρόληψης, για να προλαμβάνει αλλά και να αντιμετωπίζει τις απειλές το συντομότερο δυνατόν. Με την ισχύ του Symantec Global Intelligence Network, ιεραρχεί και εντοπίζει ταχύτερα τις επιθέσεις, ελαχιστοποιώντας τα επίπεδα επικινδυνότητας, ενώ ενεργοποιώντας το Intrusion Prevention System του SEP, μπλοκάρονται πάνω από το 50% των απειλών ransomware.