Η κυβέρνηση Ομπάμα συμφώνησε με τις τεχνολογικές εταιρείες για την ευρύτερη διάθεση πληροφοριών σχετικά με το πόσο συχνά η κυβέρνηση ζητάει πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του internet, κίνηση που θα κάνει τους χρήστες να ξεκινήσουν να εμπιστεύονται και πάλι τις εταιρείες.

Η συμφωνία θα επιτρέψει σε εταιρείες όπως το Facebook, η Microsoft, η Apple, η Google και η Yahoo να αποκαλύπτουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις «απαιτήσεις» που λαμβάνουν από την κυβέρνηση. Ωστόσο, τα στοιχεία που θα δημοσιεύονται εξαρτώνται από τη φύση τους ενώ η συμφωνία δεν δίνει στις εταιρείες νέους τρόπους να μπλοκάρουν τις απαιτήσεις της κυβέρνησης που θεωρούν παρεμβατικές. Σημειώνεται, βέβαια, ότι η συμφωνία αφορά μόνο στη χρήση του internet και όχι στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης που έχουν γίνει παγκόσμιο θέμα μετά τις αποκαλύψει του Edward Snowden.

Παράλληλα, στόχος είναι η δημιουργία ισορροπίας μεταξύ της επιθυμίας των εταιρειών να αποκαλύπτουν στοιχεία σχετικά με τις απαιτήσεις της κυβέρνησης και της επιδίωξης της κυβέρνησης να μην αποκαλύπτονται όλες οι λεπτομέρειες των ερευνών της που θα μπορούσαν να προειδοποιήσουν τους όποιους στόχους μίας έρευνας. Επίσης, για πρώτη φορά οι εταιρείες μπορούν να αποκαλύψουν πόσες δικαστικές αποφάσεις λαμβάνουν από το Δικαστήριο Παρακολούθησης Εξωτερικών Πληροφοριών, μία εξειδικευμένη επιτροπή που ασχολείται με θέματα εθνικής ασφάλειας του οποίου οι πρακτικές και δράσεις πρέπει να παραμένουν μυστικές.