Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η συνάντηση των μελών της επιτροπής αξιολόγησης των Impact BITE Awards 2019, η οποία έλαβε χώρα χθες το απόγευμα.

Η συνάντηση, η οποία έγινε σε χαλαρό κλίμα, έδωσε την αφορμή να συζητηθούν οι στόχοι και τα κριτήρια της διαδικασίας αξιολόγησης ώστε να διασφαλιστεί η ανάδειξη των πιο καινοτόμων και αξιολόγων έργων της χρονιάς. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη διεθνή απήχηση των βραβείων, που προάγει την εξωστρέφεια του κλάδου της τεχνολογίας, καθώς σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕ η επιτροπή αξιολόγησης θα προκρίνει έργα και πρωτοβουλίες στα παγκόσμια βραβεία Πληροφορικής WITSA Global ICT Excellence Awards 2019.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη δέσμευση από αυτούς που ήρθαν για να υποστηρίξουν το θεσμό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Το top management των εταιρειών Πληροφορικής πιστεύει και στηρίζει το θεσμό, θεωρώντας ότι προάγει την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην Ελλάδα. Συζητήσαμε επίσης το πώς μέσα από αυτή τη διαδικασία θα επιλέγουν συγκεκριμένες εταιρείες για να συμμετέχουν στο παγκόσμιο διαγωνισμό Πληροφορικής (WITSA), ενώ αναλύσαμε και τις καινούργιες κατηγορίες των βραβείων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες (blockchain, τεχνητή νοημοσύνη), όπως και το θέμα των εταιρειών που επενδύουν σε έρευνα και καινοτομία» δήλωσε στο NetFAX ο Γ. Δουκίδης, Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, σταχυολογώντας τα συμπεράσματα της χθεσινής συνάντησης.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή αξιολόγησης των βραβείων συγκεντρώνει φέτος τα κορυφαία στελέχη του κλάδου Πληροφορικής, έμπειρους CIO’s , διακεκριμένους ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, innovation & start-up experts και τους θεσμικούς εκπροσώπους της αγοράς, έχοντας αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.