Τις δυνάμεις τους, με στόχο να αλλάξουν το τοπίο στην αναπαραγωγή βίντεο περιεχομένου, μέσω της δημιουργίας ενός νέου προτύπου αναπαραγωγής, συνασπίζουν επτά - μέχρι στιγμής - κορυφαίοι τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως αναφέρει ο ΣΕΠΕ.

Οι Google, Amazon, Cisco, Intel, Mozilla, Netflix και Microsoft συγκροτούν μια νέα συμμαχία, υπό την επωνυμία “Alliance for Open Media”, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα νέου τύπου παγκόσμιο video format με κεντρικό στόχο τον σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός ανοικτού, χωρίς δικαιώματα χρήσης, νέας γενιάς format αναπαραγωγής βίντεο, που θα είναι ανοιχτό και άρα εντελώς δωρεάν.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, το νέο παγκόσμιο πρότυπο για τη μετάδοση βίντεο περιεχομένου θα πρέπει να έχει επεκτάσιμη και διαλειτουργική μορφή, ώστε να επιτρέπει την αναπαραγωγή σταθερά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, σε πραγματικό χρόνο, σε κάθε σύγχρονη συσκευή σε οποιοδήποτε εύρος ζώνης, βελτιστοποιημένη για το διαδίκτυο και με χαμηλό υπολογιστικό αποτύπωμα. Στόχος είναι το νέο λογισμικό να διανέμεται υπό την άδεια “Apache 2.0” της Mozilla, η οποία έχει αναπτύξει δικό της format βίντεο, όπως άλλωστε και η Google ή η Cisco.