Ο πάροχος τεχνολογικών λύσεων ipexpert, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον ναυτιλιακό όμιλο Eurobulk, με στόχο την ασφάλεια, την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και την μεγιστοποίηση της απόδοσης των υποδομών της εταιρείας.

Η Eurobulk εμπιστεύτηκε την ipexpert και μαζί προχώρησαν σε ριζικές αλλαγές στο σύνολο των υποδομών των πλοίων. Έτσι σε κάθε πλοίο εγκαταστάθηκαν datacenters με 2 servers σε high availability με ενεργοποιημένη την
υπηρεσία του replication ανά σταθερό χρονικό διάστημα για την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας.

Υλοποιήθηκε τεχνολογια VDI σε συνδυασμό με τα προϊόντα της Stratodesk, κορυφαίου παρόχου παγκοσμίως σε endpoint OS software, με σκοπό την πιο εύκολη και απλοποιημένη διαχείριση των τερματικών συσκευών, καθώς και την απόλυτη ευελιξία λόγω της υποστήριξης πολλών τύπων συσκευών. Υψηλή προτεραιότητα δόθηκε στην ασφάλεια των τερματικών συσκευών και των εικονικών επιφανειών εργασίας.

Σε περίπτωση βλάβης, έμπειρη ομάδα τεχνικών της ipexpert είναι σε θέση
να αντικαταστήσει οποιοδήποτε Η/Υ και χωρίς καμία παραμετροποίηση ο χρήστης να έχει άμεση πρόσβαση στην εικονική επιφάνεια εργασίας και φυσικά ελαχιστοποιείται η ανάγκη για on site support. Ακόμα, χρησιμοποιήθηκαν και υποδομές switching με δυνατότητα παραμετροποίησης high availability. Απομακρυσμένη διαχείριση, απομακρυσμένη πρόσβαση και έλεγχο στο BIOS, στο λειτουργικό σύστημα και στις διάφορες λειτουργίες του server,
-ανεξάρτητα από την κατάσταση λειτουργίας του- και τέλος απομακρυσμένη επιτήρηση και διαχείριση των αισθητήρων του server, όπως θερμοκρασία, ανεμιστήρες και τάση. Όπως επίσης αξίζει να σημειωθεί, έγιναν διαγνωστικοί έλεγχοι για την ανίχνευση προβλημάτων αλλά και τη διάγνωση αποτυχιών σε πραγματικό χρόνο.