Για δέκατο διαδοχικό τρίμηνο, αυξήθηκε ο αριθμός των συνδρομητών υπηρεσιών UCaaS (Unified Communications as a Service) , σύμφωνα με την Synergy Research Group,με την ανάπτυξη του σε ετήσια βάση (β’ τρίμηνο) να αγγίζει το 25%.

Ενώ η αρχική υιοθέτηση των υπηρεσιών UCaaS προήλθε από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, η αγορά κινείται ολοένα και περισσότερο σε μεγάλες επιχειρήσεις,  όπου ο ρυθμός αύξησης των συνδρομητών είναι πλέον διπλάσιος από εκείνο των μικρομεσαίων. Η RingCentral και η Mitel συνεχίζουν να κρατούν τα ηνία της αγοράς, συγκεντρώνοντας συνολικά το ένα τρίτο του συνόλου αυτής. Ακολουθούν οι 8×8, Cisco (Broadsoft) και Vonage. Αυτές οι πέντε εταιρείες συγκεντρώνουν συνολικά το 60% της αγοράς.

Οι αριθμοί συνδρομητών UCaaS πλησιάζουν πλέον στο όριο των οκτώ εκατομμυρίων, έχοντας διπλασιαστεί από τα τέλη του 2015, μοιραζόμενοι ανάμεσα στη λιανική και χονδρική αγορά. Στη μεγαλύτερη λιανική αγορά, η RingCentral και η 8×8 αποτελούν τους κορυφαίους πάροχους, ενώ στο χονδρικό εμπόριο η Mitel και η Cisco / Broadsoft διατηρούν την πρωτοκαθεδρία. Η παγκόσμια αγορά εξακολουθεί να κυριαρχείται από τις ΗΠΑ, ενώ η ανάπτυξη της στις περισσότερες άλλες χώρες εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο – με τις προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς UCaaS τα επόμενα χρόνια να είναι σημαντικές.