Όπως καταγράφει η Synergy Research Group σε πρόσφατη μελέτη της, η Cisco συνεχίζει να επικρατεί στην παγκόσμια αγορά switching και router, αποσπώντας 51% μερίδιο.

Τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα το μερίδιο της Cisco ανέρχονταν στο 50% συνολικά, ήτοι σχεδόν 2% πιο κάτω από τα τέσσερα προηγούμενα τρίμηνα. Εξαιρώντας την Cisco, η κατάταξη των υπόλοιπων προμηθευτών είναι κυμαινόμενη στις τρεις βασικές κατηγορίες της αγοράς – Εthernet Switching, Enterprise Routers και Service Provider Routers – αν και η γενική εικόνα είναι, μετά την Cisco, να ακολουθούν οι Huawei, Juniper, Nokia και HPE, με τα μερίδια τους το τρίτο τρίμηνο να κυμαίνονται στην περιοχή 4%-10%.

Τη λίστα συμπληρώνουν πολλοί ακόμα μικρότεροι προμηθευτές, με τις Arista και H3C να αποτελούν τους πιο πολύ υποσχόμενους σε αυτήν την αγορά. Τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς switching και router ξεπέρασαν τα 11 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο – ανήλθαν στα 44 δισ. δολάρια συνολικά τα 4 τελευταία τρίμηνα – καταγράφοντας ανάπτυξη 3% σε ετήσια βάση. Η κατηγορία του Ethernet switching αποτελεί την πιο ισχυρή της αγοράς, συνεισφέροντας κατά 60% στα ετήσια έσοδά της και καταγράφοντας μακράν το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης, ωθούμενη σημαντικά από την ανάπτυξη των 100 GbE και 25 GbE switches.