Δεν θα αργήσουν να ανακοινώσουν στους ενδιαφερόμενους την απόφασή τους για την Forthnet οι τέσσερις πιστώτριες τράπεζες - Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Attica Bank - που κρατούν στα χέρια τους την τύχη της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει στον ελληνικό τύπο, οι πιστωτές δεν είναι ικανοποιημένοι από τις προτάσεις που έχουν στα χέρια τους, με τη διαδικασία να έχει κολλήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα (90 ημέρες). Μέχρι τα μέσα του τρέχοντος μήνα, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, αναμένεται να ανακοινωθούν οι δύο εταιρείες που θα περάσουν στην επόμενη φάση, ήτοι αυτή του νομικού και οικονομικού ελέγχου, ώστε να κατατεθούν στη συνέχεια οι τελικές δεσμευτικές προσφορές.

Σε αυτές εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνονται σίγουρα οι Vodafone-Wind, αξιοποιώντας τις υφιστάμενες συνέργιες τους με την Forthnet. Για το δεύτερο ενδιαφερόμενο ακούγεται ως επικρατέστερο το όνομα του σχήματος Odyssey-Athena (χωρίς την υποστήριξη, ωστόσο, του ολλανδικού fund Reggerborgh Invest που φαίνεται να αποσύρει το ενδιαφέρον του). Σημειώνεται ότι το σχήμα της Odyssey είναι το μόνο που έχει υποσχεθεί ανάπτυξη της εταιρείας, ενώ δεν ζήτησε «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια αρκετά πολύπλοκη περίπτωση που απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς, με τις τράπεζες να επισπεύδουν, ωστόσο, τις διαδικασίες ώστε να τηρηθούν οι κρίσιμες χρονικές προθεσμίες.