Σημαντική ώθηση και εξασφαλισμένα έσοδα εγγυόνται για τις ελληνικές εταιρείες πληροφορικής τα υψηλά ανεκτέλεστα υπόλοιπα υπογεγραμμένων συμβάσεων που διαθέτουν. Τα «σίγουρα έσοδα» από τα υφιστάμενα έργα στο μέτωπο των δημοσίων έργων (κυρίως λόγω RRF) καλλιεργούν μεγάλες προσδοκίες για περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Χαρακτηριστική θεωρείται η περίπτωση της Uni Systems έχει διαμορφώσει ένα μεγάλο ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων και έργων άνω των 550 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα και εξωτερικό, το οποίο είναι με διαφορά το μεγαλύτερο που διαθέτει ελληνική εταιρεία πληροφορικής. Να σημειωθεί πως η UniSystems το 2023 σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 22% ενώ τα συνολικά της έσοδα έφτασαν 215 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 176 εκατ. ευρώ το 2022.

Το ανεκτέλεστο της Profile διαμορφώνεται στα 130 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια, που αποτελεί και μία εγγύηση της ισχυρής της ανάπτυξης. Ακόμα, η εταιρεία διεκδικεί καινούργια έργα αξίας 60 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών το 2023 έφτασε στα 30 εκατ. ευρώ, από 25 την προηγούμενη χρονιά, λαμβάνοντας ώθηση από την εξωστρέφεια που επέδειξε, έχοντας πελάτες σε 50 διαφορετικές χώρες αλλά και τις 45 νέες συμβάσεις με το Δημόσιο.

Η είσοδος της Σοφίας Σωτηράκου-Τριάντη αλλά και του Ηλία Γκότση στην Q&R «μέσα» στο 2024 έχει δώσει ισχυρή ώθηση στην εταιρεία πληροφορικής, η οποία, αυτό το διάστημα, βρίσκεται σε τροχιά εξαγορών, με τομείς ενδιαφέροντος την πληροφορική, την τεχνητή νοημοσύνη και την κυβερνοασφάλεια. Η εταιρεία διαθέτει ήδη ανεκτέλεστο άνω των 40 εκατ.

ευρώ ενώ παρουσιάζεται έτοιμη να διεκδικήσει νέα έργα πληροφορικής του δημοσίου τομέα, που θα βγουν στον αέρα είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης είτε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, Σημαντική χρονιά θεωρείται για την Byte το 2024, καθώς σε αυτήν αναμένεται να ολοκληρωθούν πολλά έργα από τα ανεκτέλεστα ύψους 59 εκατ. ευρώ που διαθέτει. Σε ό,τι αφορά το 2023, τα έσοδα της Byte ανήλθαν σε 56 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 15% από τα 48,6 εκατ. ευρώ του 2022.

Η Space Hellas είναι μία εταιρεία πληροφορικής που τα τελευταία 9 χρόνια έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 45 εκατ. ευρώ, που αφορούν εξαγορές και παραγωγή προϊόντων τεχνολογίας και της επέτρεψαν να ισχυροποιήσει τη θέση της στην αγορά. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει ανεκτέλεστο έργων το οποίο φτάνει στα 150 εκατ. ευρώ.

Για την Dotsoft το 2023 ήταν μια σημαντική χρονιά καθώς πέτυχε σημαντική άνοδο των εσόδων και της κερδοφορίας της. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό διαδραμάτισαν τα έργα έξυπνων πόλεων αλλά και ψηφιοποίησης στα οποία συμμετέχει η εταιρεία ως υπεργολάβος. Το ανεκτέλεστο υπογεγραμμένων συμβάσεων ανέρχεται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ- σε ορίζοντα διετίας- γεγονός που καλλιεργεί προσδοκίες για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών τα επόμενα χρόνια.