Αγαπητοί αναγνώστες,

Ο «Κουμπάρος» έχει μεγάλα σχέδια για το κοντινό μέλλον και τελευταία δεν δείχνει καν να διατηρεί το παροιμιώδες χαμηλών τόνων και το φειδωλό της παρουσίας του.
Το βασικό ζήτημα είναι πως διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πλάνο, το οποίο ωριμάζει μέρα τη μέρα, ενώ τα building blocks από τα οποία απαρτίζεται δείχνουν περισσότερο στέρεα παρά ποτέ.
Βέβαια, καταλυτικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι γνωρίζει πού θέλει να πάει. Ήτοι, τον προορισμό. Στοιχείο που βοηθά στην ανάπτυξη ενός σχεδίου μέσω του οποίου μπορεί και κινείται προς τα πίσω, αναδεικνύοντας σημεία-σταθμούς, ενώνοντάς τους μεταξύ τους και εν τέλει καταλήγοντας να έχει επεξεργαστεί ένα απτό, άκρως λειτουργικό και διαχειρίσιμο σχέδιο στο τέλος της ημέρας.

Τελευταία, ο ίδιος δεν κρύβει πως οι φιλοδοξίες για το «μαγαζί» είναι τόσες και τέτοιες, που εκτιμά πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποτελεί έναν δημιουργικό άξονα γύρω από τον οποίο θα κινείται η new age έκφανση της τραπεζικής στην πατρίδα μας. Ήδη, μάλιστα, έχει προβεί σε κινήσεις που θα εκπλήξουν. Ευχάριστα, το μεμονωμένο κοινό – δυσάρεστα, τον ανταγωνισμό. Όχι τίποτε άλλο, μα έχει καταφέρει να βρει… χρυσό στην λάσπη, ενώ χάρη στην εξαντλητική ανάλυση των δεδομένων, το εξόχως ανήσυχο πνεύμα, την ορμή και τη «φρεσκάδα», είναι -περίπου- βέβαιο πως θα καταπλήξει τα πλήθη. Πόσο, μάλλον, που πρόσφατα βρήκε «αχνιστά» κεφάλαια, τα οποία εκτιμάται πως θα επιταχύνουν κατά τι τους σχεδιασμούς του και τους «πονοκεφάλους» για όσους βρίσκονται στην απέναντι όχθη…

Λένε πως δεν αρκεί η γυναίκα του Καίσαρα να είναι τίμια, αλλά και να το δείχνει! Τι θα λέγατε εάν στην περίπτωση που ακολουθεί ισχύει το ανωτέρω μεν, σε πλήρη αντιστροφή, δε; Ο «δικτυωμένος κολυμβητής παντός καιρού» έχει δώσει τις εξετάσεις, μα και τα διαπιστευτήριά του εμπράκτως σε όσους πρέπει, γεγονός που όχι απλά έχουν αναγνωριστεί αμφότερα, αλλά και έχουν τιμηθεί με ανάλογα αξιώματα. Στοιχεία, τα οποία δείχνουν να τον έχουν αποπροσανατολίσει τελευταίως, σε σημείο τέτοιο ώστε να… παραστρατεί και δη σε επικίνδυνα μονοπάτια. Πρόσφατο «ατόπημα» ένα κολοσσιαίας σημασίας, έκτασης, μα και τιμήματος έργο, βάσει του οποίου αναμένεται να ανανεωθεί εκ βάθρων η λειτουργία και αποτελεσματικότητα του ίδιου του οργανισμού. Σε αυτό το εξέχουσας σημασίας project, ο «δικτυωμένος κολυμβητής παντός καιρού» επέλεξε να βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Και δη από την πίσω πόρτα, παρότι οι παραλληλισμοί είναι ευνόητοι όσο και άμεσοι. Τόσες επιλογές και κατέληξε στην… απαγορευμένη. Άξιος!

Γάμος από ανάγκη, υπό καθεστώς συνθηκολόγησης, από παραλογισμό ή κάτι άλλο; Όλοι αναρωτιούνται, αρκετοί υποθέτουν, ουδείς γνωρίζει με ασφάλεια. Ούτε καν οι άμεσα εμπλεκόμενοι.
Μάλιστα, τα στοιχήματα για το διαζύγιο δίνουν και παίρνουν, έχοντας στο επίκεντρό τους και κατ’ επέκταση ζητούμενο τον… φταίχτη, καθώς επίσης και το χρονικό πλαίσιο. Οι πιο «ψαγμένοι» στην αγορά πραγματοποιώντας ένα (τολμηρό) άλμα λογικής θεωρούν πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη του «μεγάλου κόλπου». Γιατί, η αλήθεια είναι πως σε αυτή την υπόθεση διακυβεύονται σημαντικά συμφέροντα, τα οποία μπορούν να δώσουν ξεχωριστή ώθηση στην εταιρεία για αρκετά χρόνια. Οπότε, η θετική κατάληψη θα συμβάλει στην καθιέρωση ενός ιδανικού κλίματος, γεμάτο χαμόγελα, αισιοδοξία και διόλου γκρίνια, διάθεση για φαγωμάρα και δεύτερες σκέψεις… Το ζήτημα, ωστόσο, είναι πως τον ρόλο-κλειδί του «μεγάλου κόλπου» στο ντόμινο των εξελίξεων τον έχουν αντιληφθεί και οι άμεσα “θιγόμενοι”, οι οποίοι έχουν βάλει… λυτούς και δεμένους προκειμένου να ενσπείρουν καινά δαιμόνια και ζιζάνια στην πορεία ωρίμανσης του διαγωνισμού.
Από την άλλη πλευρά, οι νεαροί κύριοι, άξια τέκνα των πατεράδων τους, δείχνουν να διαθέτουν αντοχή, κίνητρο, σχέδιο και πρωτίστως διασυνδέσεις! Έμφαση στο τελευταίο…