H Ευαγγελία Τσακανίκα, Business Development Manager της TARGIT Ελλάδος, μιλάει για τη ζούγκλα του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και για το πώς το TARGIT Decision Suite μπορεί να βοηθήσει τις Διευθύνσεις Πληροφορικής να νικήσουν τους φόβους τους.

netweek: Στην TARGIT παρομοιάζετε το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον ως ζούγκλα. Ποιο, εκτιμάτε, ότι είναι το κλειδί για να μπορέσει μια επιχείρηση να επιβιώσει σε αυτή τη ζούγκλα;

Ευαγγελία Τσακανίκα: Για να επιβιώσει μια επιχείρηση στη σύγχρονη επιχειρηματική ζούγκλα χρειάζεται θάρρος για δράση. Θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζει προκλήσεις και ευκαιρίες, να αναλύει τις καταστάσεις, να παρακολουθεί και να προβλέπει πώς οι αποφάσεις της επιδρούν στο επιχειρηματικό περιβάλλον στο παρόν και το μέλλον. Θα πρέπει να δείχνει ευελιξία και ευφυΐα και να αξιοποιεί τα δεδομένα της με το σωστό εργαλείο που θα τα μετατρέπει σε πολύτιμη γνώση. Με την Επιχειρηματική Ευφυΐα τα πραγματικά γεγονότα, τα δεδομένα μιας επιχείρησης μπορούν να μετατραπούν σε ξεκάθαρη, έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, η οποία με τη σειρά της βάζει τα θεμέλια για τη διαδικασία λήψης βέλτιστων επιχειρηματικών αποφάσεων. Το TARGIT Business Intelligence & Analytics είναι σχεδιασμένο για να δίνει στις επιχειρήσεις το θάρρος για δράση.

netweek: Ποια είναι η TARGIT και ποιες οι κύριες δραστηριότητες της στην ελληνική και διεθνή αγορά;

Ευαγγελία Τσακανίκα: Με 28 χρόνια εμπειρίας στις τεχνολογίες αιχμής στο χώρο της Επιχειρηματικής Ευφυΐας, η TARGIT A/S δραστηριοποιείται σε 130 χώρες και έχει έδρα στη Δανία. Πάνω από 5.000 εταιρείες- πελάτες έχουν εμπιστευτεί την TARGIT παγκοσμίως, περισσότεροι από 400.000 χρήστες της πλήρους πλατφόρμας απολαμβάνουν καθημερινά τα οφέλη από τη χρήση της και οι λύσεις ΟΕΜ ΒΙ που διαθέτει αξιοποιούνται από εκατομμύρια χρήστες. Η TARGIT A/S περιλαμβάνεται σταθερά στο MagicQuadrant της Gartner για πλατφόρμες Επιχειρηματικής Ευφυΐας καθώς και στις έρευνες ΒΙ της BARC με υψηλή βαθμολογία σε ευχρηστία, οπτικοποίηση δεδομένων και καινοτομία.Η TARGIT κλείνει φέτος 4 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, στο χώρο της Επιχειρηματικής Ευφυΐας και των Analytics.

Στην TARGIT μας αρέσει να δουλεύουμε με πάθος σε ένα δυναμικό περιβάλλον. Πρωταρχικός στόχος μας είναι πάντα να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από τις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών και συνεργατών μας και να τους παρέχουμε υπηρεσίες με υψηλή προστιθέμενη αξία. Καθημερινά η TARGIT βρίσκει έξυπνους τρόπους να μετατρέπει τις εταιρείες σε data-driven οργανισμούς, να καθιστά τα κρίσιμα δεδομένα τους προσβάσιμα, ισχυρά και άρα αξιοποιήσιμα. Αυτό το πετυχαίνουμε με την τεχνογνωσία και εμπειρία που διαθέτουμε και την καινοτομία που παράγουμε και εφαρμόζουμε μέσα από τα εργαλεία BI & Analytics μας.

netweek: Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν την TARGIT να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό;

Ευαγγελία Τσακανίκα: Ευχρηστία, ευελιξία, ταχεία υλοποίηση και εκμάθηση, προσιτό κόστος παραμετροποίησης και χρήσης, άμεση και υψηλή προστιθέμενη αξία: στην TARGIT είμαστε σίγουροι πως δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας στα έργα BI. Απλά στο τέλος κάθε υλοποίησης φροντίζουμε να ικανοποιούνται όλα τα παραπάνω. Στην TARGIT κατασκευάζουμε και εξελίσσουμε την εφαρμογή με βάση το τι είναι πιο λειτουργικό για τους περισσότερους σε μια εταιρεία. Για το λόγο αυτό η TARGIT κατατάσσεται ανάμεσα στους πρώτους σε ευχρηστία σε διάφορες έρευνες που διεξάγονται σε μεγάλους παίκτες της αγοράς στη χρήση των εργαλείων Business Intelligence (Έρευνες BARC, Gartner, κ.ά.). Όλα τα εργαλεία που ενσωματώνονται στο TARGIT Decision Suite απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα πληροφόρησης ενός οργανισμού και όχι αποκλειστικά σε “BI experts”.

Στην TARGIT επιδιώκουμε όλοι οι χρήστες να είναι ενεργοί. Τα παραδείγματα λύσεων BI & Analytics που έχουν πέσει σε αχρηστία είναι πολλά, για το λόγο αυτό δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση των χρηστών. Λειτουργώντας ως πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Κέντρο στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια (παράλληλα με τα Πανεπιστήμια της TARGIT σε Δανία, Αγγλία, Γερμανία και Η.Π.Α.) προσφέρουμε κάθε μήνα δωρεάν webinars και άλλες επιλογές online & onsite εκπαίδευσης. Άλλωστε, η πλήρης εκπαίδευση των τελικών χρηστών και διαχειριστών του συστήματος προσφέρεται από εμάς σαν τμήμα της αρχικής λύσης. Με τον τρόπο αυτό η επιχείρηση αποκτά μια λύση «με το κλειδί στο χέρι», με δυνατότητα επέκτασης αυτόνομα, με μικρή αρχική επένδυση και χωρίς κρυφά επαναλαμβανόμενα κόστη.

netweek: Η πολυπλοκότητα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τους Διευθυντές Πληροφορικής σήμερα. Με ποιο τρόπο μπορείτε να τους βοηθήσετε για να αντιμετωπίσουν αυτή την πολυπλοκότητα;

Ευαγγελία Τσακανίκα: Μέχρι πριν μερικά χρόνια οι επιχειρήσεις αρκούνταν στην ανάλυση των δεδομένων που προέρχονταν από τα πληροφοριακά συστήματά τους ή έστω είχαν τον έλεγχο τους. Πλέον διανύουμε την εποχή που οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από (και πρόσβαση σε) περισσότερα και πιο πολύπλοκα δεδομένα, που συνήθως είναι πέρα από τον έλεγχό τους. Ένα παράδειγμα αποτελούν τα δεδομένα που προέρχονται από το Διαδίκτυο – που λόγω όγκου και δομής είναι δύσκολο για τις επιχειρήσεις να τα αποθηκεύσουν και να τα διαχειριστούν με τους παραδοσιακούς τρόπους. Το Διαδίκτυο ξεχειλίζει από BigData και η λήψη στρατηγικών αποφάσεων με βάση αυτά απαιτεί τηδιαχείριση ενός τεράστιου όγκου δεδομένων «γρήγορα».

Αυτό αποτελεί πρόκληση τόσο για τους Διευθυντές Πληροφορικής στο επίπεδο της διαχείρισης δεδομένων, όσο και για τους Γενικούς Διευθυντές στο επίπεδο λήψης της απόφασης. Μέσα από τις δυνατότητες του TARGIT Business Intelligence & Analytics τα δεδομένα αυτά συλλέγονται και αναλύονται αυτόματα. Τα αρμόδια στελέχη αποκτούν γρήγορα μια ξεκάθαρη και άμεση εικόνα των επιδόσεωντου οργανισμού σε σχέση με το ανταγωνιστικό περιβάλλον. Με τις τεχνολογίες TARGIT Intelligent Agents και TARGIT Sentinels όλοι μπορούν να λαμβάνουν έγκαιρα αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις για ενδεχόμενες προκλήσεις, προβλήματα ή ευκαιρίες. Το TARGIT «παρακολουθεί» διαφορετικούς τύπους δεδομένων και ειδοποιεί τους εμπλεκόμενους για μεταβολές στις απόλυτες τιμές, τα ποσοστά ή την τάση των σημαντικών μεγεθών του οργανισμού.

Επιπρόσθετα, οι TARGIT Sentinels αναλαμβάνουν να αποκαλύψουν θετικές και αρνητικές συσχετίσεις καθώς και ιστορικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα στα κρίσιμα μεγέθη και ειδοποιούν τον οργανισμό για γεγονότα που ενδέχεται να συμβούν μελλοντικά. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες έχουν χρόνο για να ασχοληθούν με περισσότερο ποιοτικά καθήκοντα, αυτοματοποιείται η παρακολούθηση της λειτουργίας της επιχείρησης και τα πολύπλοκα δεδομένα γίνονται διαχειρίσιμα και προσβάσιμα από όλους παντού.