Μετρώντας μόλις δέκα χρόνια ζωής, κατάφερε να αναπτύξει μοναδική τεχνογνωσία, να διαθέτει περισσότερους από 25 εξειδικευμένους συμβούλους και να αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο του ελληνικού επιχειρείν στο ταξίδι της ψηφιοποίησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο λόγος για την Team Candi και το success story της που επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει ότι «ιστορία γράφουν οι ομάδες».

Τον τελευταίο χρόνο αποτελεί μέλος μίας άλλης ‘ομάδας’, αυτής των εταιρειών του ομίλου Info Quest Technologies, ερχόμενη να ενισχύσει την παρουσία του ομίλου στην αγορά του cloud. Η Team Candi, ως ένας από τους πλέον έμπειρους συνεργάτες της Microsoft σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιο των λύσεων Modern Workplace, και αξιοποιώντας τη δυναμική και τις συνέργειες που της προσφέρει ο όμιλος Quest, η Team Candi δεν περιορίζεται στις υπηρεσίες αυτοματισμού και ψηφιοποίησης αλλά επεκτείνεται και στην δημιουργία καινοτόμων προτάσεων και λύσεων για το νέο αναδυόμενο περιβάλλον του Internet of Everything.

Ο Μάνος Πέπης, Technology Director της Team Candi και ο Χάρης Τασιογιαννόπουλος, Cloud Services & Business Development Director της Info Quest Technologies, μιλούν στο netweek για την στρατηγική και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας και μοιράζονται το όραμά τους να συμβάλουν στην εξέλιξη και την ευημερία ανθρώπων, επιχειρήσεων και οργανισμών με άξονα την τεχνολογία.

netweek: Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης της Team Candi και ποια η φιλοσοφία της εταιρείας;

Μάνος Πέπης: Η Team Candi δραστηριοποιείται στην παροχή λύσεων και υπηρεσιών ψηφιοποίησης και αυτοματισμού διαδικασιών. Ξεκινήσαμε τη δραστηριότητά μας το 2012, επενδύοντας σε εργαλεία και τεχνολογίες της Microsoft και σήμερα μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε ότι έχουμε μοναδική για την ελληνική αγορά τεχνογνωσία στον τομέα μας, περισσότερους από 25 εξειδικευμένους consultants και υποστηρίζουμε σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις στην ψηφιακή τους διαδρομή. Από τις αρχές του 2021 η εταιρεία συνεχίζει τη λειτουργία της ως 100% θυγατρική της Info Quest Technologies, αξιοποιώντας τη δυναμική, τις συνέργειες και τις ευκαιρίες που προσδίδει ένας μεγάλος Όμιλος τεχνολογίας, όπως ο Όμιλος Quest.

Στην Team Candi πιστεύουμε ότι οι επιχειρηματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, αλλά και οι πολύπλοκες, μη αυτοματοποιημένες διαδικασίες που συχνά εφαρμόζουν, αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες για αλλαγή και βελτίωση καθιερωμένων μεν, κοστοβόρων δε, πρακτικών και εν τέλει μετασχηματισμού και εξέλιξης.
Η εταιρεία μας εστιάζει τόσο στην παροχή λύσεων ψηφιοποίησης και αυτοματισμού διαδικασιών όσο και στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων στο νέο περιβάλλον του Internet of Everything.

Και ενώ η παραπάνω δραστηριότητα εστιάζει στον μετασχηματισμό του τρόπου λειτουργίας και των προϊόντων των πελατών μας (Business Transformation), οι υπηρεσίες μας επεκτείνονται και στις τεχνολογικές υποδομές των πελατών και συνεργατών μας, δίνοντας λύσεις εκσυγχρονισμού του ΙΤ (IT Modernization).
Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός που αναφέρουμε δεν είναι απλά η μετατροπή μιας διαδικασίας σε μια φόρμα και μία ροή εργασιών (workflow), που θα εκτελείται με ηλεκτρονικά μέσα. Ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ο μετασχηματισμός μιας διαδικασίας, όπου εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία προσδίδουμε ταχύτητα και ευφυία, τόσο στις διαδικασίες όσο και στα πολύτιμα δεδομένα που παράγονται από αυτές.

Φιλοσοφία μας λοιπόν είναι ότι ξεκινώντας σκεφτόμαστε βάσει του αποτελέσματος μιας διαδικασίας και με γνώμονα τα οφέλη που θα αποκτήσουμε από την ψηφιοποίησή της και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών μας.

Ποια είναι η θέση της Team Candi στην ελληνική αγορά σήμερα;

Χάρης Τασιογιαννόπουλος: Στα πρώτα βήματά της η Team Candi αποτελούσε τον πλέον εξειδικευμένο πάροχο λύσεων MS SharePoint, όταν ακόμα το SharePoint ήταν μία ανεξάρτητη document management πλατφόρμα της Microsoft. Ακολουθώντας την τεχνολογική εξέλιξη και τη «μετάβαση» της Microsoft στο Cloud SW, συνέχισε να εξελίσσει και να εμπλουτίζει την τεχνογνωσία της και το portfolio λύσεων της, εντάσσοντας όλη την πλατφόρμα Microsoft 365, SharePoint, Azure. Πλέον αποτελεί έναν από τους πιο πολύπειρους συνεργάτες – αν όχι τον πιο πολύπειρο- της Microsoft σε όλο το portfolio λύσεων του Modern Workplace.

Ποιοι είναι οι τομείς εξειδίκευσης της εταιρείας και ποιοι είναι οι διαφοροποιητικοί παράγοντες σε αυτές τις περιοχές σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Μ.Π.: Η Team Candi εξειδικεύεται στους τομείς Workflow / Process Automation, API Development, IoT και Cloud Native Development. Οι λύσεις και οι υπηρεσίες μας, απευθύνονται σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους ή τομέα δραστηριοποίησης.
Παράλληλα, προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις και υπηρεσίες σε περιοχές όπως το application integration, IoT, authentication & authorization modernization κ.α., με σημαντικούς πελάτες όπως αεροπορικές εταιρείες, παρόχους ενέργειας, ναυτιλιακές, εταιρείες Διύλισης-Εφοδιασμού και Εμπορίας Πετρελαιοειδών, Μεγάλες Βιομηχανίες κ.α.
Αδιαμφισβήτητα η εξειδίκευση, η τεχνογνωσία και η εμπειρία, δημιουργούν ένα συνδυασμό, που μας διαφοροποιεί. Παράλληλα, όντας μία ευέλικτη ομάδα με κάθετη εξειδίκευση και ταυτόχρονα μέλος ενός από τους μεγαλύτερους ελληνικούς Ομίλους, του Ομίλου Quest, με δυνατότητα μόχλευσης τεχνογνωσίας και πόρων μας δίνει ένα ακόμα μοναδικό πλεονέκτημα. Και μιας και το ερώτημα περιέχει και τη λέξη ανταγωνισμό, θεωρώ σημαντικό να σημειώσω ότι κεντρική φιλοσοφία της ομάδας μας είναι να μην βλέπουμε την αγορά ανταγωνιστικά, αλλά συνεργατικά, καθώς θεωρούμε ότι είμαστε ένα κομμάτι ενός μεγάλου οικοσυστήματος, στο οποίο αν ενώσουμε δυνάμεις και συνεργαστούμε, μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα προς όφελος της επιχειρηματικότητας συνολικά.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός πλέον αφορά στο σύνολο του επιχειρείν ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου. Με ποιους τρόπους μπορεί η Team Candi να αποτελέσει σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια; Μπορείτε να μας αναφέρετε ορισμένα επιτυχημένα παραδείγματα;

Μ.Π.: Είναι καλή ευκαιρία να αναφερθώ στις λύσεις και τα προϊόντα που έχουμε αναπτύξει, τα οποία απευθύνονται σε όλους τους κλάδους, αποτελώντας βασικά εργαλεία ψηφιοποίησης της πολύ μικρής, της μικρής και της μεσαίας επιχείρησης. Πρόκειται για λύσεις πλήρους ψηφιοποίησης όλων των βημάτων επιχειρησιακών διαδικασιών που εμπλέκουν εγκριτικές ροές, που πολλές φορές καταλήγουν και στην υπογραφή.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο αυτοματισμός και η ψηφιοποίηση της διαδικασίας υπογραφής πρακτικών συνελεύσεων ή της σύναψης και αποδοχής συμφωνητικών. Η εφαρμογή CandiSign που έχουμε αναπτύξει, εύκολα και γρήγορα, παραμετροποιείται στα μέτρα κάθε επιχείρησης, αυτοματοποιώντας και ψηφιοποιώντας όλη τη διαδικασία και βήματα που απαιτούνται. Η αξιοποίηση των λύσεων μας έχει θεαματικά αποτελέσματα στη μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης κατακερματισμένων (fragmented) διαδικασιών. Η εφαρμογή CandiSign θα αποτελέσει μία από τις προτάσεις της Info Quest Technologies και των συνεργατών της προς την αγορά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των ανάλογων προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Πριν από ένα χρόνο η Team Candi εξαγοράστηκε από την Info Quest Technologies. Tι σηματοδότησε αυτή η απορρόφηση και ποια είναι η εξέλιξη της εταιρείας πλέον;

Χ. Τ.: Η εξαγορά της Team Candi, ήταν μια από τις ενέργειες υλοποίησης του στρατηγικού επενδυτικού πλάνου της Info Quest Technologies, για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην παροχή λύσεων και υπηρεσιών Cloud, ενδυναμώνοντας παράλληλα την στρατηγική συνεργασία της με την Microsoft, προς όφελος του οικοσυστήματος των συνεργατών και πελατών.
Αυτή η στρατηγική κατεύθυνση αποτελεί και τον φάρο της Team Candi, όπου οι συνεργασίες με το οικοσύστημα είναι μέσα στο DNA της ομάδας.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και τη διακυβέρνηση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το «Ελλάδα 2.0», το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και δράσεις για την ψηφιακή μετάβαση της χώρας. Ποια η συμμετοχή και ο ρόλος της Team Candi σε αυτή την προσπάθεια;

Χ. Τ.: Η Team Candi και η Info Quest Technologies δουλεύουν συστηματικά εδώ και αρκετούς μήνες σχεδιάζοντας λύσεις και υπηρεσίες, με γνώμονα τη δομή της ελληνικής επιχειρηματικής αγοράς, από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που χρειάζεται να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, μέχρι μεγάλους Οργανισμούς που έχουν ψηφιακή ωριμότητα και τις κατευθύνσεις και δυνατότητες που προσφέρουν τα νέα εργαλεία Χρηματοδότησης.
Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων μας που δραστηριοποιούμαστε στην αγορά Πληροφορικής, να σταθούμε περισσότερο από ποτέ δίπλα στις ελληνικές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην συνολική ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας μας.
Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε.

Μία δραστήρια ομάδα ποτέ δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, αλλά διαρκώς εξελίσσεται – άλλωστε αυτό επιβάλλει και η ταχύτητα των εξελίξεων και αλλαγών της εποχής μας. Υπάρχει κάτι νέο προ των πυλών που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας;

Μ.Π.: Έτσι ακριβώς είναι, όπως τα λέτε. Μία καλή ομάδα, παραμένει καλή διότι ποτέ δεν επαναπαύεται. Αντιλαμβάνεται έγκαιρα τις νέες προκλήσεις, ενισχύει την καινοτομία στην ομάδα και διαρκώς αναζητά και αναπτύσσει νέες λύσεις.
Μία τέτοια είναι και το CandiSign που αναφέραμε νωρίτερα. Πρόκειται για λύση η οποία ενσωματώνει τη δυνατότητα δημιουργίας και έκδοσης ηλεκτρονικής υπογραφής με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο σε κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιεί ένας οργανισμός ή μία επιχείρηση, αξιοποιώντας την Νο 1 πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπογραφών της DocuSign και τις τεχνολογίες της Microsoft. Η λύση βγαίνει σε πολλαπλές εκδόσεις για να καλύψει τόσο τις ανάγκες της πολύ μικρής επιχείρησης που έχει ανάγκη μικρό αριθμό υπογεγραμμένων συμφωνιών ή εγκρίσεων, όσο και ενός μεγάλου οργανισμού που διαχειρίζεται μεγάλους όγκους εγκρίσεων και συμφωνιών.

Ποια είναι τα σχέδια της Team Candi και ποιο το όραμά της για το μέλλον;

Μ.Π.: Όραμα μας είναι η Team Candi να αποτελέσει τον αξιόπιστο και προτιμητέο συνεργάτη κάθε σύγχρονου οργανισμού σε λύσεις επιχειρησιακού μετασχηματισμού και τεχνολογικού εκσυγχρονισμού των υποδομών και λύσεων του. Με τη δουλειά, το πάθος και την προσήλωσή μας στην ποιότητα και την απαράμιλλη εξυπηρέτηση των πελατών μας, θέλουμε να αποτελέσουμε σημαντικό παράγοντα δημιουργίας αξίας για τη μητρική μας εταιρεία Info Quest Technologies και την υλοποίηση της αποστολής της να συμβάλλει στην εξέλιξη και την ευημερία ανθρώπων, επιχειρήσεων και οργανισμών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, με συνεπή στρατηγική, έμφαση στην καινοτομία, προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών και συνεχή επένδυση σε τεχνογνωσία, με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.