Το «Wiring the Winning Organization» είναι ένα βιβλίο των Δρ. Steven J. Spear και Gene Kim που αποκαλύπτει το κρυφό κύκλωμα που οδηγεί την οργανωτική αριστεία.

Βασισμένοι σε εκτεταμένη έρευνα οι συγγραφείς, εισάγουν μια νέα θεωρία απόδοσης και διαχείρισης που δείχνει πώς οι ηγέτες μπορούν να δημιουργήσουν, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την κοινωνική «καλωδίωση» των οργανισμών τους, η οποία επιτρέπει την καινοτομία και την αριστεία. Το βιβλίο εξηγεί πώς οι οργανισμοί μπορούν να επιτύχουν στρατηγικούς στόχους χρησιμοποιώντας τρεις βασικούς μηχανισμούς.

Πρώτον, η επιβράδυνση (slowification) απλουστεύει την επίλυση προβλημάτων – ένα περίφημο παράδειγμα είναι αυτό του Capt Chesley “Sully” Sullenberger που προσγείωσε αεροσκάφος Airbus στον παγωμένο ποταμό Hudson της Νέας Υόρκης μετά από απώλεια και των δύο κινητήρων την 15η Ιανουαρίου, 2009.

Δεύτερον, η απλούστευση (simplification) στοχεύει στην διευκόλυνση επίλυσης προβλημάτων και τρίτον, η ενίσχυση (amplification) διασφαλίζει ότι τα προβλήματα διαφαίνονται και λύνονται με αμεσότητα.
Ένα τρανό παράδειγμα της ενοποίησης των τριών μηχανισμών είναι το Toyota Production System (TPS). Στο πρόσφατο συνέδριο Lean IT (31/1/24) υπήρξαν αρκετές αναφορές ομιλητών στα οφέλη που μπορεί να να αποκομίσει ένας οργανισμός.

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε αναφερθεί στο, «εμείς διαμορφώνουμε τα κτίριά μας και στη συνέχεια μας διαμορφώνουν». Και αυτό ισχύει επίσης για τους οργανωτικούς επικοινωνιακούς τρόπους μας: «Εμείς διαμορφώνουμε τις οργανώσεις μας, και στη συνέχεια, αυτοί μας διαμορφώνουν».
Για παράδειγμα, οι product developers θα το αναγνωρίσουν αυτό ως την αρχιτεκτονική και την ανάγκη ο οργανισμός να είναι σύμφωνος με αυτήν – γνωστός και ως «Νόμος του Conway», του Δρ. Melvin Conway.

Αυτό που οι Δρ. Steve Spear και Gene Kim περιγράφουν ως, «οι ηγέτες συχνά υποτιμούν μαζικά τη δυσκολία συγχρονισμού διαφορετικών ειδικοτήτων προς ένα κοινό σκοπό”.