Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Dell Solutions Tour 2015 που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Aongus Hegarty, President, Dell EMEA μίλησε στο netweek για τη θέση της εταιρείας του στη νέα ψηφιακή οικονομία.

netweek: Ως πρόεδρος της Dell EMEA, ποιες είναι οι κύριες αρμοδιότητές σας;

Aongus Hegarty: Ηγούμαι της ομάδας Dell EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), αναζητώντας τρόπους για τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μας και παροχής βοήθειας σε αυτούς, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους. Συνεργαζόμαστε με τους πελάτες και συνεργάτες μας για να προσφέρουμε καινοτόμες και αποδοτικές λύσεις end-to-end. Ένα μεγάλο μέρος του ρόλου μου συνίσταται στην προώθηση της συνεχιζόμενης εξέλιξης της στρατηγικής της Dell, όσον αφορά την προσέγγιση της αγοράς. Επίσης, συμβάλω στην ενίσχυση της ικανότητάς μας να παράσχουμε λύσεις end-to-end στην περιοχή EMEA, να ενσωματώνουμε τις εταιρείες που εξαγοράζουμε και να ενισχύουμε τη σφαιρική προσέγγιση στην αγορά, τόσο μέσω άμεσης σχέσης όσο και μέσω συνεργατών, αλλά και online διόδων προς την αγορά, έτσι ώστε να δίνουμε στους πελάτες περισσότερες επιλογές και να προσδίδουμε στους οργανισμούς τους περισσότερη αξία. Είμαι, επίσης, υπεύθυνος του Dell Global Giving Council στην περιοχή, έχοντας την εποπτεία των επενδύσεων σε σημαντικά χρηματοδοτικά προγράμματα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Επίσης, είμαι μέρος της ομάδας που ηγείται του Dell EMEA Women’s Network και μέλος του Dell Global Diversity Council, του οποίου προεδρεύει ο Michael Dell.

netweek: Πώς έχει αλλάξει η Dell από τότε που έγινε ιδιωτική εταιρεία; Πώς θα θέλατε να βλέπουν οι πελάτες την Dell σήμερα; Και τι κάνει η Dell για τους πελάτες της;

Aongus Hegarty: Η Dell συνεχίζει να εστιάζει στην παροχή των καλύτερων δυνατών λύσεων για τους πελάτες της. Με τη δραστηριοποίησή μας ως ιδιωτική εταιρεία, έχουμε γίνει ακόμη πιο ευέλικτοι και δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην επιχειρηματικότητα, κάτι που μας επιτρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα – να εστιάζουμε απόλυτα στην εξυπηρέτηση των πελατών μας και να προάγουμε τις καινοτομίες, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους. Είμαστε, πλέον, σε πιο πλεονεκτική θέση, κάτι που μας επιτρέπει να επηρεάσουμε τις ισχυρές τεχνολογικές τάσεις της εποχής – Cloud, Big Data, mobility και ασφάλεια – αλλάζοντας τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, τον τρόπο δραστηριότητας των επιχειρήσεων και, γενικά, τον τρόπο που κινείται ο κόσμος – όπως ακριβώς κάναμε πριν από 30 χρόνια, όταν συμβάλαμε στην επανάσταση που έφερε το PC. Η Dell έχει αναπτύξει πολύ ισχυρές σχέσεις με εκατομμύρια πελατών σε όλον τον κόσμο, διαθέτει μια έξοχη και ταλαντούχα ομάδα, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο brand και ένα επιχειρηματικό μοντέλο που παρέχει σταθερά υψηλή ροή ρευστότητας.

netweek: Πέρσι, η Dell πραγματοποίησε μια στροφή προς την κατεύθυνση των end-to-end λύσεων IT. Με ποιες δραστηριότητες ασχολείται πλέον η Dell; Ποια είναι η σημασία των enterprise λύσεων για τη Dell;

Aongus Hegarty: Βοηθάμε τους πελάτες μας να μετασχηματιστούν, ώστε να είναι περισσότερο καινοτόμοι, να αναπτύσσονται και να είναι περισσότερο έτοιμοι απέναντι στις προκλήσεις της αγοράς. Με τις λύσεις Dell Client Solutions έχουμε αναπτύξει μια ισχυρή βάση στον τομέα του end user computing, η οποία μας βάζει σε θέση ισχύος, επιτρέποντάς μας να ανταποκριθούμε σε μια αγορά που αλλάζει και κατευθύνεται σε υποδομές περισσότερο συγκλίνουσες και περισσότερο software-defined. Σημειώστε ότι το 70% όσων αγοράζουν υπολογιστές Dell, αναβαθμίζουν τις αγορές τους, επιλέγοντας λύσεις enterprise σε επίπεδο hardware και software. Ο τομέας των υπολογιστών έχει επωφεληθεί από τις νέες τεχνολογίες σε τομείς όπως είναι η ιατρική απεικόνιση, τα γραφικά, η τρισδιάστατη εκτύπωση, τα Big Data και το cloud computing. Ο κόσμος έχει λατρέψει τα smartphones και τα tablets, αλλά αυτές οι συσκευές δεν κάνουν τα πάντα. Η παραγωγικότητα βασίζεται στο PC.

Από την ιδιωτικοποίησή μας και έπειτα, έχουμε φέρει στην αγορά μια εντυπωσιακή σειρά υπολογιστών, από τα νέα μοντέλα Inspiron 2 -in-1, μέχρι τα all-in-one PCs. Επίσης, έχουμε ανακοινώσει μια νέα σειρά από laptops και tablets. Διακρίνουμε, επίσης, μεγάλα περιθώρια επιχειρηματικής δράσης στους υπολογιστές 2- in-1, συσκευές οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν tablets που μετατρέπονται σε μικρά notebooks με πληκτρολόγιο. Πολλοί CIOs θα επέλεγαν έναν υπολογιστή 2-in-1, αντί να αγοράσουν ξεχωριστά laptops και tablets, καθώς δεν θέλουν το κόστος και την πολυπλοκότητα της διαχείρισης και διασφάλισης πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων. Πρόσφατα, είχαμε μια εντυπωσιακή παρουσία στη διεθνή έκθεση CES 2015, αποκτώντας 25 βραβεία – επτά βραβεία καινοτομίας και 18 βραβεία αναγνώρισης από τον κλάδο. Αυτή η καινοτομία στο πεδίο end-user συνδυάζεται με hardware και υπηρεσίες κορυφαίες για τα δεδομένα του κλάδου μας, δημιουργώντας έτσι ένα πραγματικά end-to-end χαρτοφυλάκιο λύσεων.

Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός ενδυναμώνει ταχύτατα τους οργανισμούς κάθε μεγέθους, ώστε να απλοποιήσουν την τεχνολογία, να ελέγχουν το ενδεχόμενο ρίσκο και να επιταχύνουν τα αποτελέσματα. Μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, έχουμε ολοκληρώσει 20 εξαγορές, πολλές από τις οποίες αποτελούν μέρος της Dell Software και μας βοηθούν να οικοδομούμε τις δυνατότητές μας, αλλά και να βοηθάμε τους πελάτες μας να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που ανακύπτουν από τις τέσσερις μεγάλες τάσεις του κλάδου: Cloud, Ασφάλεια (π.χ. ιδιωτικότητα και συμμόρφωση), Mobility και η καταναλωτική στροφή του IT (π.χ. BYOD) και εκρηκτική αύξηση των δεδομένων (π.χ. Big Data).

Το τμήμα Digital Business Services της Dell, το οποίο παρουσιάστηκε επισήμως στο Dell World, το Νοέμβριο, ξεπέρασε τις προβλέψεις για έσοδα κατά το οικονομικό έτος 2015, συνάπτοντας 200 συμφωνίες. Έφτασε το 111% των προβλέψεων για έσοδα στον τομέα BI και analytics για το οικονομικό έτος 2015. Ποσοστό άνω του 50% προέρχεται από τον τομέα της υγείας. Οι πάροχοι χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να βελτιώσουν τη συμμετοχή των ασθενών. Τα ιατρικά προγράμματα τα χρησιμοποιούν για να κατανοήσουν καλύτερα και να αποφύγουν επιζήμιους παράγοντες. Επεκτείνουμε ενεργά τις δράσεις μας για τον ευρύτερο ρόλο της Dell στο Internet-of-Things, σε τομείς όπως η ασφάλιση και οι «έξυπνες» πόλεις, βοηθώντας τους πελάτες μας να βρίσκονται μπροστά από τον ανταγωνισμό, μέσω της υποστήριξης από τις end-to-end λύσεις μας.

netweek:Ποιες εκτιμάτε ότι είναι οι σημαντικότερες τάσεις στο IT σήμερα; Ποια προϊόντα και υπηρεσίες προσφέρει η Dell στους πελάτες της, για να τους βοηθήσει να αξιοποιήσουν αυτές τις τάσεις;

Aongus Hegarty: Η αλλαγή και η καινοτομία. Ο κλάδος μας έχει περάσει από έναν αριθμό σημαντικών ορόσημων τα τελευταία 25 χρόνια και κάθε φορά σημειώνονται τεράστια άλματα προόδου. Είναι απείρως συναρπαστικό και παρέχει ένα σπουδαίο κίνητρο να βλέπεις τον τρόπο, με τον οποίον η τεχνολογία μπορεί να συνδέει τους ανθρώπους, να αλλάζει και να σώζει ζωές και να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναπτύσσονται και να ευημερούν.

netweek:Πώς θα μπορούσε η Dell να βοηθήσει τους οργανισμούς να μειώσουν το ρίσκο, την πολυπλοκότητα και το κόστος, στον σημερινό υπερδικτυωμένο κόσμο;

Aongus Hegarty: Για περισσότερα από 30 χρόνια, η Dell έχει διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο στο μετασχηματισμό του computing, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο προσιτή, οικονομικά, αλλά και πιο διαδεδομένη πρόσβαση στην τεχνολογία, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα, η Dell προσφέρει λύσεις τεχνολογίας για όλους, σε οποιαδήποτε ηλικία και επάγγελμα – από έναν τετράχρονο μαθητή που ξεκινά το σχολείο, μέχρι τον διαχειριστή ενός data center και τον CIO μιας επιχείρησης με δραστηριοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Η βιομηχανία βρίσκεται σε ένα σημείο κρίσιμου μετασχηματισμού, το οποίο θα επαναπροσδιορίσει τα είδη των προϊόντων και τις υπηρεσίες, που απαιτούν οι πελάτες από τους τεχνολογικούς τους παρόχους, ζητώντας καλύτερη φορητότητα, virtualization, cloud computing και απανταχού χωρητικότητα και πρόσβαση δεδομένων.

Τα τελευταία χρόνια η Dell έχει μεταμορφωθεί σε μια καινούργια εταιρεία. Διαθέτουμε ένα, ισχυρότερο από ποτέ, χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών και έχουμε αποκομίσει σημαντικές νέες δεξιότητες και δυνατότητες, έχουμε αναδιοργανώσει τις δραστηριότητές μας, έχουμε βελτιστοποιήσει την παγκόσμια αλυσίδα προμηθειών και έχουμε εγκαταστήσει μια ομάδα διαχείρισης κορυφαίων προδιαγραφών – όλα αυτά με στόχο την παροχή υπηρεσιών με την καλύτερη αξία, ευκολία χρήσης αλλά και ευελιξία. Στην Dell, η τεχνολογία είχε πάντα ως σκοπό να απελευθερώσει τις δυνατότητες. Είμαστε αφοσιωμένοι με πάθος στην παροχή τεχνολογίας που δουλεύει αποτελεσματικότερα για τους πελάτες μας και είναι πιο προσιτή για τους ανθρώπους και τους οργανισμούς, σε όλον τον κόσμο.

netweek: Πώς βλέπετε το μέλλον της Dell, στη νέα εποχή της ψηφιακής οικονομίας;

Aongus Hegarty: Συνεχίζουμε να καινοτομούμε πάνω σε λύσεις hardware, τομέας ο οποίος ανέκαθεν βρισκόταν στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας. Τα τελευταία πέντε χρόνια διευρύνουμε τη δράση μας στους τομείς του software και των υπηρεσιών και το μέλλον μας θα κτιστεί πάνω σε αυτούς. Ατενίζοντας το μέλλον, ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 9,6 δισεκατομμύρια, μέχρι το 2050. Η οικονομία πιθανότατα θα διπλασιαστεί σε μέγεθος. Στην Dell πάντα κοιτάζαμε πέρα από τα ενδότερά μας, για να εμπνεύσουμε βιώσιμες πρακτικές σε όλο μας το οικοσύστημα, καθιστώντας τη βιωσιμότητα ευκολότερη για τους πελάτες, τις κοινότητες και τους συνεργάτες. Με την πάροδο των χρόνων, έχουμε συνεργαστεί με προμηθευτές, ΜΚΟ, κυβερνήσεις, ακόμη και με ανταγωνιστές, με στόχο να προάγουμε τις βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές. Οι καταναλωτές αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα αυτής της συζήτησης, αλλά και ισχυρούς φορείς αλλαγών, ειδικά στην ψηφιακή εποχή.