Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 στο ξενοδοχείο Grande Bretagne η Τελετή Απονομής των Business IT Excellence (BITE) Awards 2014.

Πρόκειται για τα βραβεία, τα οποία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις πιο επιτυχημένες και καινοτόμες πρακτικές και στρατηγικές αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, καθώς και τα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Τα βραβεία διοργανώνουν το περιοδικό netweek της BOUSSIAS και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην τελετή απονομής, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος Λέττα Καλαμαρά, παρευρέθηκαν περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στη χώρα μας και βραβεύθηκαν τα έργα και οι πρωτοβουλίες που διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή των βραβείων, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας. Ο ενθουσιασμός των στελεχών που ανέβηκαν στη σκηνή να παραλάβουν τα βραβεία τους ήταν έκδηλος. Χαιρετισμό απηύθυνε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ ο καθ. Γιώργος Δουκίδης εξήγησε τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε και αναφέρθηκε στον τρόπο αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή.

Τα βραβεία απένειμαν οι: Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος HEPIS, Ξενοφών Λιαπάκης, Πρόεδρος Hellenic CIO Forum, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Αντιπρόεδρος Α΄ ΣΕΠΕ, Αναστάσιος Αλέφαντος, International Representative itSMF Hellas, Μιχάλης Σαμιωτάκης, Πρόεδρος και Γιάννης Μπονάτος, Γενικός Γραμματέας ISACA Athens Chapter, Μάριος Χασάπης, Αντιπρόεδρος του PMI-Greece Chapter, Μιχάλης Μωραϊτης, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΙΠ της ΕΕΔΕ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Hellenic CIO Forum και μέλος του ΔΣ του European CIO Association, Γιώτα Παπαρίδου, Β’ Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ, Βασίλης Τραπεζάνογλου, Σύμβουλος Ψηφιακής Καινοτομίας, Κρικόρ Μαρουκιάν, Πρόεδρος του itSMF Hellas και Γραμματέας του BCS Hellenic Section, Λάμπρος Τσόλκας, Αντιπρόεδρος Accenture και Νάνσυ Πουλούδη, Γενική Γραμματέας HeAIS.

Δείτε τα Βραβεία και τους Νικητές

Ξεχωριστό και συγκινητικό σημείο της βραδιάς ήταν η απονομή των Τιμητικών Βραβείων – Life Achievement σε στελέχη που με την πορεία τους και τις πρωτοβουλίες τους διαμόρφωσαν τον κλάδο. Τιμητικό Βραβείο απονεμήθηκε στους κκ: Σπύρο Βυζάντιο για την προσφορά του στον κλάδο μέσω της συμμετοχής του στο Προεδρείο του ΣΕΠΕ, Νίκο Παυλίδη για την εργασία του στην ανάδειξη της Πληροφορικής ως κεντρικός πυλώνας των τραπεζών και Κώστα Λουρόπουλο για τη διαρκή συνεισφορά του στη βελτίωση της αξίας των ΤΠΕ στα κοινά και τις επιχειρήσεις. Επίσης, φέτος για πρώτη φορά, απονεμήθηκε το Βραβείο Κοινού καθώς οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ψήφισαν κατά την διάρκεια της Τελετής Απονομής, μέσω ειδικής εφαρμογής στο www.conferience.com Το Βραβείο Κοινού κέρδισε η εταιρεία INTRACOM-TELECOM. Χορηγός Οίνου ήταν η εταιρεία Limnos Organic Wines και Υποστηρικτής η NESPRESSO.