Στη μη παροχή επαρκών οικονομικών πληροφοριών από πλευράς MIG απέδωσε ο πρόεδρος του ομίλου Quest, Θεόδωρος Φέσσας, την απόφαση της Unisystems να μην καταθέσει τελικά οικονομική πρόταση για την απόκτηση της SingularLogic, παρά το γεγονός ότι αρχικά συμμετείχε στο διαγωνισμό μαζί με τη SoftOne.

«Σχετικά με τη SingularLogic εμείς ουσιαστικά ενδιαφερόμασταν για ένα μέρος των δραστηριοτήτων της, ενώ σε ό,τι αφορά τα εμπορικά πακέτα, το συγκεκριμένο κομμάτι αφορούσε περισσότερο τη SoftOne. Καλώς ή κακώς επέλεξε η διοίκηση της MIG να μη δώσει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία, σχετικά με το ποια είναι η κάθε δραστηριότητα ακριβώς, ποια είναι τα κέρδη και τα κόστη καθώς και ποια είναι τα οικονομικά πακέτα και το κομμάτι των μεγάλων έργων.  Επομένως, δεν ήμασταν σε θέση να αποφασίσουμε  οι δύο διεκδικητές, όταν αγοράζαμε τη SingularLogic, τι θα κατέβαλε ο καθένας», σημείωσε ο κ. Φέσσας στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ομίλου.

Συνέχισε λέγοντας ότι:  «Από την πλευρά της η MIG ισχυριζόταν ότι δεν μπορούσε να παρέχει τέτοιου είδους πληροφόρηση, γιατί θα δώσει στοιχεία στους αναταγωνιστές της εάν το κάνει αυτό, να ανοίξει δηλαδή ένα data room πριν από την πώληση, παρέχοντας στοιχεία στους ανταγωνιστές της».

«Για να δούμε κατά πόσο θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή»
Παράλληλα, ο κ. Φέσσας είπε ότι «όλα είναι συζητήσιμα και μπορεί να είχε και δίκιο στην τελική ανάλυση απλά με αυτό τον τρόπο περιόρισε τον αριθμό των διεκδικητών», προσθέτοντας ότι «θεωρητικά εμείς ήμασταν οι ισχυρότεροι διεκδικητές για τη SingularLogic, ωστόσο αποφασίσαμε ότι το να καταθέσουμε στα τυφλά μια προσφορά και μετά να μη γνωρίζουμε τι παίρνει ο καθένας δεν ήταν σώφρον». 

Ο κ. Φέσσας ξεκαθάρισε ότι η Unisystems δεν έχει καμία ποινική αξίωση πέραν των ωρών και της φαιάς ουσίας που δαπανήθηκε στη συγκεκριμένη προσπάθεια, ενώ ανέφερε ότι περιμένει να δει «κατά πόσο οι υποψήφιοι αγοραστές (Skybox) θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της συναλλαγής και τι θα γίνει εκ των υστέρων».

Σε σχόλιο επενδυτή ότι ίσως η MIG χτυπήσει την ξανά την πόρτα της Unisystems ο κ. Φέσσας απάντησε ότι αυτό «ίσως είναι ένα ενδεχόμενο γιατί όταν ένας οικονομικός διευθυντής παραλαμβάνει μια εν λειτουργία εταιρεία, θα πρέπει να τη διαχειριστεί και να βάλει επιπλέον εκτελεστική δυνατότητα και πιθανότητα να το πετύχει. Εδώ είμαστε για να το δούμε», κατέληξε ο κ. Φέσσας.