Μεγάλη προσέλευση κοινού στην εκδήλωση – ημερίδα που διοργάνωσε η οργάνωση ΝΕΟΙ τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 με χορηγό την WIND Ελλάς, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εταιρειών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), καθώς και άλλων οργανισμών, επιχειρήσεων, κυβερνητικών φορέων με θέμα την «Ασφαλή και σωστή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και νέους- Οδηγός Χρήσης Facebook – Ηλεκτρονικά Παιχνίδια».

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων αναφορικά με τη σωστή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, τη σεξουαλική παρενόχληση, την παιδική πορνογραφία και τη σωστή χρήση του Facebook και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.Το πρόγραμμα και οι ομιλίες εστίασαν στην πρόληψη και αντιμετώπιση ψηφιακών κινδύνων. Η πανελλαδική έρευνα της οργάνωσης ΝΕΟΙ αναφορικά με τη γνώμη των νέων για το διαδίκτυο, τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τη σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο στο σύνολο των 2176 ερωτηθέντων ανέδειξε τα παρακάτω: Σχεδόν 9 στους 10  χρησιμοποιούν το internet κάθε μέρα ενώ μόνο το 3% δεν το χρησιμοποιεί καθόλου.

Ακόμα, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί καθημερινά instant messenger για να επικοινωνούν με φίλους  σε ποσοστό 46,3%, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, bebo, my space) 46,4%, ιστοσελίδες που αφορούν μουσική 43,8%, ανταλλαγή αρχείων 31,9% και ειδήσεις 79,1%. Σημαντικό εύρημα είναι πως σχεδόν το 26% έχει παρενοχληθεί διαδικτυακά γεγονός που ανέφεραν κυρίως σε φίλους γιατί το θεώρησαν αστείο και λιγότερο σε γονείς λόγω του ότι ένιωσαν φοβισμένοι και προσβεβλημένοι. Ωστόσο, κανένας από τους ερωτηθέντες δεν ανέφερε  ότι απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές  όπως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το 34% των ερωτηθέντων έχει συναντήσει από κοντά κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο και από το παραπάνω ποσοστό το ίδιο ποσοστό (34%) έχει πάει μόνο του χωρίς έστω κάποιο φίλο/φίλη, είτε γιατί θεωρούσε ότι είχε αναπτύξει φιλική σχέση με το συγκεκριμένο άτομο και ένιωθε ασφάλεια, είτε γιατί είχε ενημερώσει τους φίλους του για τη συγκεκριμένη συνάντηση, είτε γιατί είχαν γνωριστεί με βιντεοκλήση και θεώρησε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων έχει δώσει προσωπικά του στοιχεία στο internet όπως ηλικία (27,9%), ονοματεπώνυμο και κινητό (20% αντίστοιχα), ενώ διεύθυνση και τηλέφωνο σπιτιού έδωσαν το 6,4% και 8,6% αντίστοιχα.

Το γενικότερο συμπέρασμα της έρευνας υποδηλώνει ότι οι νέοι και νέες επιλέγουν να δείχνουν ριψοκίνδυνες συμπεριφορές αναφορικά με την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο (διάθεση προσωπικών δεδομένων, συναντήσεις με άτομα που γνωρίζουν μέσω του διαδικτύου κ.α.) γνωρίζοντας παράλληλα ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι.