Αγαπητοί αναγνώστες,

Εδώ και μερικούς μήνες οι «Ερυθροί Ωτακουστές» έχουν βρεθεί στο… μικροσκόπιο και δη με έντονα αρνητική κριτική σε ότι αφορά την «φτωχή» αποτελεσματικότητα επιμέρους υπηρεσιών και προϊόντων, η οποία εν πολλοίς έχει αποδοθεί στην ένδεια (στο όριο της παντελούς απουσίας) επενδύσεων στο δίκτυο.
Η διοίκηση αποφάσισε να βάλει (και δη αρκετά βαθιά) το χέρι στην τσέπη, σχεδιάζοντας παρεμβάσεις για τα δίκτυα νέας γενιάς.
Όχι τίποτε άλλο, ο “μικρός” δείχνει πως… μεγάλωσε και έριξε μπόι απότομα, αφήνοντας παραπονούμενους τους «Ερυθρούς Ωτακουστές». Μάλιστα, το… κερασάκι στην τούρτα σε αυτή την μεταβολή δεν ήταν άλλο από ένα και μόνο προϊόν. Κάτι που αποδεικνύει πως δεν απαιτούνται σύνθετες στρατηγικές, ατέρμονες διαδικασίες, πολύχρονα roll-out ή εξόχως δαπανηρά ντεσού. Αρκεί μια μικρή κίνηση προκειμένου η πλάστιγγα να γείρει προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση. Εξυπακούεται πως ρόλο παίζει και το έδαφος στην οποία θα στηριχτεί η συγκεκριμένη πλάστιγγα, ωστόσο δεν προσμετράται πως ένα ακόμη στοιχείο στα τόσα άλλα.
Όσο για τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις, οι δειλές φωνές που το αποτιμούν στο… 500άρικο, ολοένα και αποδυναμώνονται. «Τα μισά (και κάτι παρακάτω) και βλέπουμε» είναι η απάντηση.

 

Αισθηση και δη αρνητικη προκαλεί ο «Μπασκεμπολίστας Φούρναρης» με την τακτική που εφαρμόζει σε ό,τι αφορά την ψηφιακή διάσταση του business του. Κάθε φορά που κάποιος έχει την πρόθεση να συζητήσει απλά περί αυτής, ο ίδιος τον επιτιμά, ξεκόβοντας πως κάθε άλλο παρά προτεραιότητα αποτελεί για το «μαγαζί» που διευθύνει.
Μάλιστα, πρόσφατα, διευθύνων σύμβουλος δυναμικά ανερχόμενης εταιρείας που τυγχάνει ένα σεβαστό τμήμα της δραστηριοποίησής του να λαμβάνει χώρα στα ευρύτερα… χωράφια του «Μπασκεμπολίστας Φούρναρης» και υπό αυτό το πρίσμα τον συνάντησε προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού τις δυνατότητες αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, ανέφερε πως μόλις η συζήτηση στράφηκε προς την ψηφιακή διάσταση, αυτομάτως αντέδρασε αντίστοιχα με το σώμα του να έχει δεχτεί άπειρα
βολτ ρεύματος. Η αιτία της εν λόγω σπασμωδικής αντίδρασης βρίσκεται
έναν όροφο πιο κάτω…

Ολοένα και πληθαίνουν οι… γαμπροί της ευτυχίας που «μυρίζονται ψητό» και δη πολύ, όσο και «χορταστικό», σε ότι αφορά την προσεχή εξαετία σχετικά με τα απειράριθμα έργα ψηφιοποίησης και εν γένει πληροφορικής που θα απαιτηθούν στο πλαίσιο του Εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.
Μάλιστα, εδώ και δύο εβδομάδες τα αιτήματα συνάντησης με υπηρεσιακούς παράγοντες έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς θεωρούν πως κατ’ αυτό τον τρόπο δύναται να τύχουν ευνοϊκής αντιμετώπισης και εν γένει… προώθησης των συμφερόντων και διαφήμισης της «πραγμάτειας» τους.
Last (μα εξαιρετικά πολύ, last) year είναι η περιγραφή που πρέπει να έχουν κατά νου, καθώς τα πράγματα έχουν μεταβληθεί άρδην και όσα γνώριζαν περί της πρακτικής που εφήρμοζαν μέχρι και κατά το κοντινό παρελθόν, δεν έχουν επίδραση και λόγο επηρεασμού πλέον.
Αντιθέτως, το μήνυμα και η γνώση που θα πρέπει να γνωρίζουν πλέον και δη σε σχέση με το σχέδιο Ελλάδα 2.0 και τα έργα του είναι πως η κεντρική διοίκηση θα βρίσκεται σε στάση αναμονής αναμένοντας να λάβει επιχειρηματικά σχέδια για συγκεκριμένες δράσεις, τα οποία θα έχουν διασφαλίσει τουλάχιστον 30% της χρηματοδότησής τους από ίδια κεφάλαια. Παράλληλα, θα τηρηθεί η λογική του FiFo. Και όσοι πιστοί προσέλθετε…