Οι κοινωνικές πλατφόρμες αναδεικνύονται ως οι δημοφιλέστεροι «προορισμοί» για την παρακολούθηση video, ειδικά για τις τάξεις των Millennials και των GenZers, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του eMarketer.

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα της VidMob, το 54% του χρόνου που δαπανούν οι ομάδες αυτές παρακολουθώντας video περιεχόμενο είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το 25% του ποσοστού αυτού να αφορά το YouTube. Από την πλευρά τους, οι καταναλωτές επιβεβαιώνουν την επίδραση που έχει το video στην καταναλωτική τους συμπεριφορά.

Σύμφωνα με έρευνα της Brightcove σε ενήλικες σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Αυστραλία, το 76% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αγόρασε ένα προϊόν αφού παρακολούθησε κάποιο video, το 66% των millennial συμμετεχόντων ανέφερε ότι είχε αλληλεπίδραση με το brand, έχοντας δει ένα video στα social media.

Όπως προκύπτει από μελέτη του e-marketer για την αγορά των ΗΠΑ, το social video ad spending θα αγγίξει τα 14,89 δισ. δολάρια το 2021, αυξημένο κατά 44% από το 2021. Θα αντιπροσωπεύει, έτσι, το 30,4% της συνολικής video διαφημιστικής δαπάνης, η οποία επίσης εκτιμάται ότι θα διευρυνθεί κατά 62,1% μεταξύ 2019 και 2023.