Αγαπητοί αναγνώστες σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα, δύναμη, περισσότερες πωλήσεις, αναζήτηση νέων αγορών, «γέννηση» ευκαιριών, εξομάλυνση δυστοκιών και βελτίωση κάθε πτυχής της εγχώριας (και όχι μόνο) επιχειρηματικότητας!

Η αλήθεια είναι πως οσονούπω όλοι θα έχουν αυτό που περιγράφεται τόσο ταιριαστά στην αποστροφή του στίχου
“One shot, do not miss the chance to blow!” ενός από τα κορυφαία ραπ τραγούδια, του περίφημου “Lose Yourself” του Eminem. Το ερώτημα είναι πως θα επιλέξουν να το εκμεταλλευτούν… Ευελπιστώ με γνώση και κρίση, το μυαλό
στο κεφάλι και τα πόδια στο έδαφος!

Μιας και ο λόγος για το έδαφος, μας δίνεται μια εξαιρετική… πάσα να αναφερθούμε στην πορεία προς το λαό που επιχειρεί με περισσή αγωνία ο «Αστροναύτης». Τον κατηγορούσαμε τόσο καιρό πως -περίπου- αντί να ασχοληθεί με τα… επίγεια, εκείνος βρίσκεται μονίμως… ανεβασμένος, ατενίζοντας το άπειρο. Ξέρω, περισσότερο με προσπάθεια ψυχοθεραπείας μοιάζει, αλλά ας μην το κάνω θέμα… Παρόλα αυτά, φαίνεται πως έφτασε η στιγμή της δικαίωσης! Βλέπετε, αφού σιγουρεύτηκε αναφορικά με την υπεροπλία της χώρας στο συγκεκριμένο ζήτημα, βάλθηκε να συνασπιστεί (σίγουρα ο όρος του φέρνει αναμνήσεις από την πάλαι ποτέ νιότη του) με αντίστοιχες φτασμένες… υπερδυνάμεις-φτωχοδιαβόλους της άμεσης γειτονιάς των Βαλκανίων. Στόχος; Να αλλάξουμε την Ευρώπη! Ουπς, αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο, εεε, σενάριο ήθελα να πω…

Περίπου αναμενόμενο ήταν το φαινόμενο της κινητικότητας που παρατηρείται τελευταία στο Μέγαρο, καθώς ιδιαίτερα από τότε που έχει εντεχθεί στην μεγάλη αγκαλιά των… πέριξ του “Τιμόθεου”, η πλειοψηφία των ανάλογων ζητημάτων ανάγονται στην λογική του domino effect. Ένα φεύγει ή μετακινείται και αυτομάτως η σειρά ανατρέπεται, ωθείται ή ακόμη και επιταχύνεται.

Τελευταία, την… τιμητική τους έχουν οι 40-something καθώς δείχνουν να “παντρεύουν” αρμονικά την γνώση με την εμπειρία, την πρακτική με τις απαιτήσεις της αγοράς, τη δύναμη και την τόλμη με τη λογική και την εγκράτεια.

Αποτέλεσμα; Να μην θεωρούνται πως χάρη στην ορμή της ηλικίας θα λειτουργήσουν ως ταύροι εν υαλοπωλείο, γκρεμίζοντας ότι βρουν προκειμένου να επιβάλουν τις δικές τους, “φρέσκιες” αντιλήψεις και εκδοχές. Αντιθέτως, αντιμετωπίζονται περισσότερο ως ώριμοι παίκτες σκακιού, οι οποίοι και γνωρίζουν πως μια παρτίδα κρίνεται με γνώση, πρόβλεψη, σύνεση, υπομονή και επιμονή!

Για αυτό και οι επερχόμενες κινήσεις θα είναι έτη περαιτέρω εντυπωσιακές, ου μην και με διεθνοποιημένο αέρα… Α, και δεν νοείται αποκλειστικά από την “γειτονιά” μας. Εξάλλου και η Βόννη έχει δροσερό αεράκι!

Ορισμένες διαδικασίες που έχουν αποδείξει σε βάθος χρόνου, υπό διαφορετικές συνθήκες και σε ευρύτητα έργου και status απαιτήσεων την άρτια λειτουργικότητα και τον υψηλό βαθμό ακεραιότητας και ανεξαρτησίας τους, είναι χρήσιμο να μην τις πολύ-πειράζουμε ή να τις θέτουμε υπό αμφισβήτηση, αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να προωθήσουμε μια δική μας, απόλυτη χειριζόμενη εναλλακτική.

Πόσο, μάλλον, όταν αυτή, δεν διαθέτει κάποιο εμφανές track record ή ακόμη και ένα δείγμα σε επίπεδο της υλοποίησης ενός αντίστοιχης βαρύτητας και σημασίας project!

Ξέρετε, το κομματικό διαβατήριο και η πίστη στο καθεστώς, μπορούν να σε φτάσουν μέχρι ένα σημείο. Όσο αδίστακτος και εάν αποδεικνύεσαι.

Έχουν, πλέον, γνώση οι φύλακες, Παγκρατιώτικο παρεάκι…