Η Visa ανακοίνωσε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 ότι κάτοχοι καρτών στην Ελλάδα θα μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν το Apple Pay, καθώς η διάθεση της υπηρεσίας επεκτείνεται σε 16 ευρωπαϊκές χώρες.

Το Apple Pay μετατρέπει την εμπειρία πληρωμής για τους καταναλωτές σε έναν εύκολο, ασφαλή και ιδιωτικό τρόπο πληρωμής. Ξεκινώντας πρώτα με τη Revolut, το Apple Pay για το iPhone, το Apple Watch, το iPad και το Mac, επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν γρήγορες και εύκολες αγορές σε καταστήματα, σε εφαρμογές και σε ιστοσελίδες, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας ανέπαφων πληρωμών και του Visa tokenization.

Το Apple Pay λειτουργεί στα ίδια τερματικά ανέπαφων συναλλαγών, τα οποία οι καταναλωτές ήδη χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές τους με τις χρωστικές ή πιστωτικές κάρτες τους. « …Η εισαγωγή του Apple Pay στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την τεχνολογία tokenization της Visa, θα μεταμορφώσει τον τρόπο που οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν,» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Ανδριάνα Παππά, Acting General Manager, Ελλάδος, Κύπρου και Βουλγαρίας της Visa.