Πολλά έχουν ακουστεί για το cloud, άλλα τόσα έχουν γραφτεί γι’ αυτό. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς ότι το θέμα του cloud έχει κορεστεί.

Αλλωστε, η στρατηγική σημασία του cloud έχει αρχίσει να γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτή από τμήματα της εταιρείας, όπως είναι το μάρκετινγκ και το οικονομικό τμήμα, τα οποία, περισσότερο από ποτέ, έχουν συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες που τους προσφέρει, όπως και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που μπορούν να αποκτήσουν αν το εκμεταλλευτούν σωστά.

Η μεγάλη στροφή και υιοθέτηση του cloud καταγράφεται από μια πληθώρα μελετών, οι οποίες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα:οι επενδύσεις στο cloud θα αυξηθούν σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια. Το cloud, μετά από μια φάση δοκιμών και πειραματισμών, περνάει μια φάση ωρίμανσης, όπου αποκτά όλο και περισσότερη σημασία για τις επιχειρήσεις σήμερα, δίνοντας σε αυτές τη δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά. Αποδεικνύοντας για άλλη ότι το ΙΤ μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για κάθε επιχείρηση.