Σε συνεργασία με την Inform Λύκος για την παραγωγή των καρτών της προχώρησε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών διατακτικών, Edenred, στην Ελλάδα, φέρνοντας ουσιαστικά την συγκεκριμένη διαδικασία από τη Ρουμανία που γινόταν μέχρι πρότινος, στη χώρα μας. Επί της ουσίας οι παραδοσιακές κάρτες συναλλαγών που εκδίδει η Edenred θα κατασκευάζονται από την Inform.

Nα σημειωθεί ότι βάσει διαδικασίας, το σύστημα της Edenred παράγει ένα αρχείο που δημιουργείται με το λογισμικό της και στη συνέχεια η Inform το παραλαμβάνει με το δικό της λογισμικό αναλαμβάνοντας την παραγωγή των καρτών (fulfillment process). H σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών ξεκινάει να υλοποιείται και τυπικά αυτές τις ημέρες και είναι αορίστου διάρκειας, όπως ανέφεραν σχετικά στελέχη της Edenred. Για να φτάσει η διαδικασία παραγωγής των καρτών στην τελική της μορφή, συντελείται με τη συμμετοχή πολλών διαφορετικών επιχειρήσεων στον τομέα του issuing μεταξύ αυτών η Edenred, η Mastercard και η Inform Λύκος.

Σειρά κινήσεων από την Edenred στον τομέα του ψηφιακού της μετασχηματισμού
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η Edenred έχει υλοποιήσει σημαντικό αριθμό κινήσεων στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Παράδειγμα αποτελεί το ψηφιακό Onboarding των πελατών, ούτως ώστε να μην υπάρχουν διαδικασίες που μεταφέρονται στο χαρτί, καθώς όλα γίνονται πλήρως αυτοματοποιημένα. Ταυτόχρονα η Edenred προχώρησε σε αναπροσαρμογή του legacy συστήματος που διατηρεί μέσω του inhouse τμήματος που έχει στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με σημαντικές συνεργασίες και συμβόλαια που διατηρεί στους τομείς CRM και Salesforce.

Το λανσάρισμα της άυλης Ticket Restaurant Zero για mobile πληρωμές Tελευταία κίνηση της εταιρείας αποτελεί η ψηφιακή κάρτα Ticket Restaurant Ζero, η οποία είναι μία 100% άυλη κάρτα. Μέρος του mobile up δημιουργήθηκε στα γραφεία της Edenred στη Ρουμανία αλλά και στα κεντρικά συστήματα της Ελλάδας ούτως ώστε να υπάρξει ένας συνδυασμός με τα τρία ψηφιακά πορτοφόλια που διαθέτει ήδη η Edenred καθώς και για την διαχείριση των αυτοματοποιημένων e-mails που θα αποστέλλονται μετά τις αιτήσεις έκδοσης των καρτών από τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο. Συνολικά η Edenred επενδύει στην ψηφιοποίηση των λύσεών της, με την Ticket Restaurant Zero να αποτελεί την πρώτη άυλη λύση για mobile πληρωμές στην Ελλάδα. Σε τεχνικό επίπεδο, για να μπορέσει να λειτουργήσει και πρακτικά η Ticket Restaurant Zero, η Edenred χρειάστηκε να λανσάρει τα ψηφιακά πορτοφόλια Apple Pay -παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2019 -, το Google Play και την εφαρμογή Edenred Pay για να μπορεί να εξυπηρετεί και τις Huawei συσκευές.