«Φως στην άκρη του τούνελ» βλέπει η SAP, όπως μας διαβεβαίωσε στην εναρκτήρια ομιλία του, στο πλαίσιο του φετινού SAP-PHIRE, της μεγάλης ετήσιας εκδήλωσης της εταιρίας, ο CEO, Christian Klein, τονίζοντας ότι η πανδημία ήδη προσδιόρισε τους δυο καθοριστικούς παράγοντες από τους οποίους θα εξαρτηθεί η επιτυχημένη συνέχεια. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τη δικτύωση και τις συνέργειες που οδηγούν στην συμπερίληψη (inclusion), αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη που πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου σε κάθε δραστηριότητά μας, για το καλό μας.

Σ’ αυτό το πνεύμα, ο κ. Klein παρουσίασε το «μεγαλύτερο επιχειρηματικό δίκτυο στον κόσμο», το οποίο βασίζεται στην εγκατεστημένη βάση της Ariba, εταιρείας που ανήκει στη SAP, και εστιάζει ολιστικά στον χώρο των προμηθειών, υποστηρίζοντας τα δικά της Logistics Business Network και Asset Intelligence Network, με περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια οργανισμούς στη «δύναμή» του. Ο CEO της SAP τόνισε τη σπουδαιότητα και τη δύναμη αυτής της κοινότητας, περιγράφοντας το όραμα της εταιρίας για επικοινωνία, δικτύωση και διαλειτουργικότητα, ανεξαρτήτως κλάδου, μέσω κοινού πόρταλ για όλο το οικοσύστημα, το οποίο θα επιτρέπει τον έλεγχο των logistics και την ιχνηλασιμότητα των αγαθών, δίνοντας άμεσες λύσεις στα προβλήματα των αλυσίδων τροφοδοσίας και φτάνοντας ως την παρακολούθηση της ομαλής λειτουργίας (μέσω ανταλλαγής δεδομένων, προφανώς σε περιβάλλον smart factory) και της συντήρησης μηχανημάτων και εξοπλισμών.

Μετασχηματισμός-as-a-Service

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη νέα πρόταση της εταιρίας, την πλατφόρμα RISE with SAP, η οποία προσφέρει σε οργανισμούς και επιχειρήσεις τη δυνατότητα ψηφιακού μετασχηματισμού as-a-Service, με την καταβολή μηνιαίας συνδρομής, στο πλαίσιο ενός «πακέτου» που περιλαμβάνει το γνωστό S/4 Hana ERP σύστημα, μαζί με μετάβαση στο cloud και πολλές άλλες χρήσιμες υπηρεσίες. Μάλιστα, ο κ. Klein ανακοίνωσε την προσθήκη νέων modules στη βασική δομή του RISE, για να καλυφθούν επίσης οι χώροι του HR και των προμηθειών.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρίας, τα νέα προϊόντα της έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών, ώστε να γίνουν intelligent enterprises, αναλύοντας σε μόνιμη βάση τα δεδομένα τους και βελτιώνοντας συνεχώς τις επιδόσεις τους. Συνεργάτες της SAP σ’ αυτή την πρωτοβουλία, είναι οι ΕΥ, Deloitte και Infosys.

Απολαυστική ήταν, τέλος, η συζήτηση μεταξύ της Julie White, Marketing Manager της εταιρίας, και του συνιδρυτή της SAP και προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της, Hasso Plattner, ο οποίος δεν δίστασε να κάνει ακόμα και συγκρίσεις μεταξύ των 90ς και της σημερινής εποχής, εκθειάζοντας τις τεράστιες αλλαγές που έχουν γίνει.