Μια πληθώρα IT Projects έχει προγραμματίσει το Eden Beach Resort hotel για τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο του γενικότερου πλάνου ανακαίνισής του.

Καταρχάς, η υφιστάμενη λύση Cisco Meraki θα επεκταθεί και στο νέο κτήριο που κτίζεται. Το έργο γίνεται σε συνεργασία με τη Ροδιακή Τηλεματική, είναι cloud based, και περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός middleware, το οποίο θα επιτρέπει – σε επίπεδο application, αλλά και σε επίπεδο captive cloud – την αξιοποίηση location analytics των επισκεπτών του ξενοδοχείου (προωθώντας ενέργειες in-house marketing και παρέχοντας υπηρεσίες πλοήγησης στους χώρους του ξενοδοχείου). «Αυτό το project βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019» δηλώνει στο NetFAX ο Αλέξιος Γρίβας, IT Manager του Eden Beach Resort hotel. Στο πλαίσιο ανακαίνισης του ξενοδοχείου έχει εγκατασταθεί ήδη δομημένη καλωδίωση σε τρία κτήρια και τους περιβάλλοντες χώρους.

Στο πλάνο περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των υποδομών των servers, με την προμήθεια νέων συστημάτων, το κτίσιμο clusters και την εφαρμογή virtualization, όπως και το backup & DR (Disaster Recovery) στο Azure. Έχουν γίνει σχετικές επαφές με vendors γι’ αυτό το έργο, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο εξοπλισμός που θα αγοραστεί να γίνει hosting σε τρίτο χώρο (data center). «Σκεφτόμαστε, επίσης, να προχωρήσουμε στην προμήθεια και εγκατάσταση νέου ERP» συμπληρώνει ο Α. Γρίβας. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται μια μικτή υβριδική λύση – που συνδυάζει λύσεις των Singular Logic, EpsilonNet και το πρόγραμμα αποθήκης της Oracle (Material), με τον Α. Γρίβα να δηλώνει ότι εξετάζει σοβαρά τη μετάβαση σε μια ενιαία λύση.