Με πέντε ομάδες συμμετείχε για 2η συνεχόμενη χρονιά το InventICT, το πρόγραμμα επώασης καινοτόμων τεχνολογικών επιχειρήσεων, στο 4YFN (4 YEARS FROM NOW).

Στη μεγαλύτερη εκδήλωση για startups, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη οι νεοφυείς εταιρείες Siba, Trimsignal, AccessLab, e-Kinesis και NOUS4HEALTH, ως μέλη της ελληνικής αποστολής, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και εμπειρίες. Οι ομάδες του InventICT παρουσίασαν τις καινοτόμες λύσεις και προϊόντα τους στους 23.000 επισκέπτες, σε ειδικά διαμορφωμένα, booth ενώ, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με πιθανούς συνεργάτες και επενδυτές του διεθνούς οικοσυστήματος, ενισχύοντας έτσι τον εξωστρεφή χαρακτήρα του προγράμματος.

Παράλληλα, αποκόμισαν γνώσεις για τις προκλήσεις και προοπτικές των δικτύων 5ης γενιάς που κυριάρχησαν στο συνέδριο ενώ εμπνεύστηκαν από τις τεχνολογίες Artificial Intelligence (A.Ι.). Όπως ανέφεραν και οι επικεφαλής των ομάδων, η συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο διεθνές οικοσύστημα εκθετών, επισκεπτών και προμηθευτών τεχνολογίας αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία να επικοινωνήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να αναπτύξουν συνεργασίες, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και εμπειρίες με άλλες start-ups που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο. Επίσης, η ίδια η έκθεση αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις νέες επιχειρήσεις να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να διερευνήσουν την προοπτική εξέλιξής τους σε διεθνές επίπεδο.