Η αισιοδοξία επιστρέφει επιτέλους στην αγορά του ΙΤ μετά από αρκετά χρόνια δημοσιονομικής κατήφειας, με τις εταιρείες να αυξάνουν τις δαπάνες τους και να ανοίγουν την πόρτα για νέες προσλήψεις.

Πηγή: cio.com, Aπόδοση: Γιώργος Φετοκάκης, gfetokakis@boussias.com

Οι Διευθύνσεις Πληροφορικής βάζουν τις ζώνες ασφαλείας τους και πατάνε γκάζι για να κινηθούν τάχιστα σε περιοχές του ΙΤ που έχουν μεγάλη πέραση, όπως είναι τα Big Data, το mobility και το cloud, όπως καταγράφεται στη μελέτη Annual IT Forecast2014 της TEKsystems, στην οποία συμμετείχαν 900 Διευθυντές Πληροφορικής από τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Οι ηγέτες του ΙΤ έχουν αναβαθμίσει το ρόλο τους και αποπνέουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην εταιρεία τους, όπως καταγράφει η έρευνα της TEKsystems, μιας εταιρείας υπηρεσιών, στελέχωσης και διαχείρισης ταλέντων του ΙΤ. Εφτασε επιτέλους, η στιγμή να μπει στο περιθώριο η φιλοσοφία «Συντήρησε και υποστήριξε και μην ασχολείσαι με τα υπόλοιπα», με τους CIO να γίνονται πιο σημαντικοί για τις εταιρείες τους και να προβαίνουν σε σημαντικές επενδύσεις μέσα στο 2014.

Μεγαλύτερα budgets για το ΙΤ
Η αργή, αλλά σταθερή, ανάκαμψη της οικονομίας και η πορεία της σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δίνει στους οργανισμούς την αυτοπεποίθηση να αυξήσουν τις δαπάνες τους, με τους Διευθυντές Πληροφορικής να πιστεύουν ότι μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την αλλαγή στον τρόπο σκέψης των εταιρειών τους. Σχεδόν το 62% των Διευθυντών Πληροφορικής που ρωτήθηκαν περιμένουν να δουν μέσα στο 2014 μια αύξηση στα διαθέσιμα budget για το τμήμα τους, σε σύγκριση με πέρσι, όταν και μόνο το 48% των διαθέσιμων budgets αυξήθηκαν.

Την ίδια στιγμή, οι CIOs που περιμένουν να μειωθεί ο προϋπολογισμός του τμήματός τους υποχωρεί στο 12%, σε σχέση με το 16% πέρσι. Σίγουρα, καλά νέα για τους Διευθυντές Πληροφορικής, που ξόδεψαν τους τελευταίους 6-12 μήνες στο σχεδιασμό πλάνων και στη ανάληψη δεσμεύσεων για τη συμβολή τους στην επιχειρηματική ανάπτυξη, με το 2014 να αποτελεί το έτος όπου θα κληθούν να υλοποιήσουν αυτές τις υποσχέσεις τους.

Επενδύοντας στη σιγουριά
Αν και έγιναν ήδη την περασμένη χρονιά επενδύσεις στην εκπαίδευση, σε υπηρεσίες έργων υποδομής και εφαρμογής, τα έξοδα για το οutsourcing υπηρεσιών υποδομής θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα όπως πέρσι, με σχεδόν τους μισούς από τους Διευθυντές Πληροφορικής που ρωτήθηκαν να περιμένουν ότι θα δώσουν περισσότερο σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς αρχίζουν να ενσωματώνουν νέες εφαρμογές και να κτίζουν μοντέρνες υποδομές. Οι επενδύσεις στο IT αντικατοπτρίζουν ως ένα βαθμό τη γενική οικονομική κατάσταση, όπως εκτιμά η TEKsystems.

Αυτή η κατάσταση μοιάζει πολύ με αυτό που επικρατεί στη χρηματιστηριακή αγορά. Οι χρηματιστές περιμένουν υπομονετικά να κτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή. Δεν κάνουν ριψοκίνδυνες επενδύσεις, αλλά επενδύσεις για τις οποίες είναι σίγουροι ότι θα έχουν σταθερές και σίγουρες αποδόσεις. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το ίδιο κάνουν και οι Διευθυντές Πληροφορικής, όσον αφορά τα IT Projects και τις πρωτοβουλίες τους.

Μεγάλη ζήτηση για τους “doers”
Η κάλυψη των θέσεων για τους “doers” θα αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα για τους οργανισμούς μέσα στο 2014. Προγραμματιστές, developers και project managers βρίσκονται στη λίστα των περιζήτητων στελεχών, ενώ τα ταλέντα με ηγετικές ικανότητες – όπως είναι οι CxOs, οι αντιπρόεδροι και τα διευθυντικά στελέχη, ακόμα και οι ΙΤ Μanagers και οι business analysts – βρίσκονται πιο πίσω, σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα. Οι Διευθύνσεις Πληροφορικής λειτούργησαν αρκετά λιτά τα τελευταία χρόνια.

Οσο πιο πολλά projects αναθέτονται και εκτελούνται, τόσο πιο σημαντικό είναι να έχεις το κατάλληλο προσωπικό που θα κάνει τη δουλειά. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς τα projects και το προσωπικό αυξάνεται, θα απαιτηθούν πρόσθετοι ρόλοι διαχείρισης, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα γίνει τώρα, αλλά αργότερα, όπως εκτιμά η TEKsystems.

Αναζητούνται developers
Μακράν, οι developers και οι προγραμματιστές θα γίνουν τα πιο περιζήτητα ταλέντα καθώς οι Διευθύνσεις Πληροφορικής αρχίζουν να τρέχουν περισσότερα projects. Οι πέντε πιο δύσκολες (και περιζήτητες) θέσεις του ΙΤ είναι, κατά σειρά, προγραμματιστές και developers, αρχιτέκτονες υποδομών, μηχανικοί λογισμικού, business analysts και project managers- σύμφωνα με τα αποτέλεσμα της ερευνάς. Με τα budgets να είναι σφικτά τα τελευταία χρόνια, οι οργανισμοί ακολουθούσαν το δρόμο περιορισμού των επενδύσεων σε λειτουργικά IT projects, τα οποία απλά διασφάλιζαν τη λειτουργία και την υποστήριξη. Κάτι που δεν θα γίνει το 2014, όπου οι Διευθύνσεις Πληροφορικής θα μετατοπίσουν το ενδιαφέρον τους σε πρωτοβουλίες που θα ωθούν την επιχειρηματική ανάπτυξη και θα βελτιώνουν τις επιχειρηματικές διαδικασίες.

Τα Big Data και το mobility στο προσκήνιο
Το Business intelligence, τα Big Data και το mobility θα συνεχίζουν να αποτελούν «καυτά» θέματα φέτος, με το cloud computing και το virtualization να ακολουθούν. Οι εργαζόμενοι θέλουν εργαλεία BI για να εκτιμήσουν και να αναλύσουν δεδομένα με νέους τρόπους και οι χρήστες αποζητούν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα για να κάνουν τη δουλειά τους οπουδήποτε και οποτεδήποτε και στη φορητή συσκευή που προτιμάνε.

Η ανάπτυξη και η κερδοφορία στις προτεραιότητες
Η αύξηση της ανάπτυξης και της κερδοφορίας, η μείωση του κόστους και η διαχείριση του εργατικού δυναμικού βρίσκονται ψηλά στη λίστα των οργανωτικών προτεραιοτήτων για το 2014 και το ΙΤ θα κληθεί από τις εταιρείες να τις βοηθήσει να πετύχουν αυτούς τους στόχους. Σχεδόν το 82% των ερωτηθέντων Διευθυντών Πληροφορικής είπαν ότι οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες για το 2014 θα έχουν ως στόχο την ώθηση στην αύξηση των εσόδων, ενώ το 68% των CIOs υπερασπίζονται projects που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση του κόστους, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, την ενοποίηση και τυποποίηση των διαδικασιών.

Οι αυξήσεις δεν αποτελούν, πλέον, ταμπού
Οι περικοπές μισθών των τελευταίων ετών μπαίνουν στο περιθώριο. Το ΙΤ θα πληρώσει φέτος περισσότερο για να προσλάβει και να κρατήσει τα ταλέντα που χρειάζεται. Περισσότερο από το 80% των ερωτηθέντων προτίθενται να κάνουν αυξήσεις μισθών μέσα στο 2014, με το 71% να εκτιμά ότι οι αυξήσεις θα ξεπεράσουν το 5%. Προγραμματιστές και developers, software engineers, project managers και αρχιτέκτονες υποδομών θα συμπεριλαμβάνονται κατά πάσα πιθανότητα στη λίστα εκείνων που θα γευτούν τις αυξήσεις. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι οι επαγγελματίες που ειδικεύονται σε περιοχές που είναι “hot”, όπως είναι η επιχειρηματική ευφυΐα, τα Big Data και το cloud, έχουν υποχωρήσει στη λίστα, αν και οι περισσότεροι ερωτηθέντες περιμένουν ακόμα ότι και σε αυτούς θα γίνουν μισθολογικές αυξήσεις.

Αυξήσεις δαπανών
Οι αυξήσεις δαπανών θα στραφούν σε πρωτοβουλίες σχετικές με το mobility, το cloud, την ασφάλεια, το storage, τα Big Data και το Business Intelligence. Η έρευνα έδειξε ότι η μεγάλη ζήτηση για φορητή πρόσβαση σε δεδομένα και εφαρμογές, μαζί με μια πρόσθετη ανάγκη για το cloud, την ασφάλεια και το storage, θα τραβήξει ένα μέρος των δαπανών σε αυτά. Ακόμα και οι δαπάνες σε περιοχές που έχουν το λιγότερο ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις – CRM, social media και ERP – θα αυξηθούν, όπως αποτυπώνεται από το ένα τρίτο των Διευθυντών Πληροφορικής που συμμετείχαν στην έρευνα.

Εργολαβικές σχέσεις
Ενώ οι εταιρείες προσλαμβάνουν και επεκτείνουν τo “in-house” προσωπικό του IT, είναι σχεδόν αδύνατο να καλύψουν το εύρος ικανοτήτων που απαιτούνται για την υποστήριξη των σημερινών μοντέρνων υποδομών. Ως αποτέλεσμα, σχεδόν ένας στους τέσσερις εργαζόμενους του ΙΤ έχει μια ελεύθερη σχέση συνεργασίας, ενώ το 46% των ερωτηθέντων περιμένει ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί μέσα στο 2014. Αυτό έρχεται σε συμφωνία με πρόσφατες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες καταγράφεται μια μεταστροφή σε ένα περισσότερο ανεξάρτητο εργατικό δυναμικό, που δεν θα έχει μια μόνιμη και σταθερή σχέση συνεργασίας. Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι συμμετέχοντες στη έρευνα, η χρήση προσωρινού προσωπικού στους οργανισμούς τους γίνεται κυρίως για την κάλυψη καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, όπως είναι μια νέα πρωτοβουλία ασφάλειας και η ανάπτυξη ενός mobile app.