Αγαπητοί αναγνώστες,
Η χώρα αποφάσισε να αλλάξει σελίδα και κατά πως φαίνεται η ΙΤ αγορά αναμένεται να βρεθεί ψηλά στο κύμα της ανάπτυξης, καθώς φιλοδοξία των νέων κρατούντων αποτελεί η υιοθέτηση κατά το δυνατόν μεγαλύτερου ποσοστού ψηφιοποίησης υπηρεσιών, διαδικασιών και λειτουργιών που παρέχει το Κράτος προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες του. Λύσεις, προϊόντα και εφαρμογές υπάρχουν σε πληθώρα, οπότε καλό αγώνα ευχόμαστε προς όλους. Κατά πως φαίνεται υπάρχει χώρος για όλους. Ξεφύγετε, λοιπόν, από την νοοτροπία του «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα», των πολλαπλών προσφυγών που κωλυσιεργούν τις διαδικασίες άσκοπα και επί μακρόν, αλλά και της λογικής του μονοφαγισμού. Για μια φορά, επιτέλους, ας λειτουργήσουμε έχοντας στο μυαλό το κοινό καλό της πατρίδας μας και του συνόλου των κατοίκων της.

Νέος, υψηλόβαθμο στέλεχος, φέρελπις, με εξαιρετικές σπουδές, ακόμη καλύτερες συστάσεις, ισχυρό επαγγελματικό background…, όχι μην βιαστείτε να υποθέσετε πως πρόκειται για αγγελία από γραφείο συνοικεσίων. Απλά, η μετακίνησή του “Βρούτου” προκάλεσε έκπληξη, εγείροντας ποικίλα σχόλια, παρασκήνιο και κουτσομπολιό.

Γιατί η αλήθεια είναι πως στο μαγαζί που βρισκόταν είχε μπροστά του σημαντικά μεγάλο… γήπεδο για να παίξει και δη στον τομέα που επιθυμούσε, γνώριζε και εξειδικεύονταν.

Άρα, αυτομάτως πάνε περίπατο δύο από τις βασικές ενστάσεις που συνήθως οδηγούν κάποιον να διαβεί οικεία βουλήσει την πόρτα της εξόδου. Οικονομικά, δεν το εξετάζουμε καν καθώς τα C-level στελέχη δεν… πεινούν κιόλας. Βέβαια, ο άνθρωπος ως αχόρταγο ον, ουδέποτε λέει όχι σε ακόμη περισσότερα! Ο φόβος και η επιφυλακτικότητα απέναντι στο τοπίο που αναδύεται στον τομέα δράσης του, δεν μπορεί να είναι εντελώς ανύπαρκτος, από την άλλη πλευρά όμως η εξειδίκευσή του συμβάλει σημαντικά στην αποδόμηση του προηγούμενου καθεστώτος και την διαμόρφωση του επόμενου.

Σίγουρα δεν τίθετο θέμα μη-διασφάλισης της παρουσίας του σε κάθε μελλοντική μεταβολή, καθώς αποτελεί τον φορέα του σχεδιασμού και της υλοποίησής τους. Παράλληλα, οι δεσμοί… αίματος του μαγαζιού με πλήθος εταιρειών στο εξωτερικό -από την Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ και τον Καναδά- του προσέφερε απλόχερα τη δυνατότητα να μετακινηθεί όπου επιθυμούσε, ανά πάσα στιγμή και με κάθε δυνητική ευκαιρία. Ακόμη και σε αυτό το επίπεδο, η win-win εξίσωση εξυπηρετείται.

Άρα, τι ήταν αυτό που έκανε τον “Βρούτο” να τα αφήσει όλα και να επιλέξει έναν πιο απαιτητικό δρόμο, αναρωτιούνται ολοένα και περισσότερα στελέχη της αγοράς.

Κατά πως φαίνεται, το “κλειδί” είναι διττό και βρίσκεται στα… χέρια του μέντορα και της επιθυμίας διάχυσης της γνώσης.

Από την μια πλευρά ο “μέντορας”, που είχε διαγράψει την δική του μακροχρόνια πορεία σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης στον κλάδο και ο οποίος πρόσφατα διείδε πως ή επόμενη ημέρα ερχόταν με τόση φόρα και με τέτοιο περιεχόμενο που θα ήταν αδύνατον να ανταποκριθεί -πρωτίστως πνευματικά και από γνωστικής σκοπιάς- αποφάσισε να… μονάσει σε σαφώς πιο ήρεμα νερά.

Βλέπετε, πάντοτε σε φτασμένα υψηλόβαθμα στελέχη τους αρέσει συχνά-πυκνά να ενδύονται τον ρόλο του “Νέστορα”, ήτοι ως άλλοι σοφοί και συνετοί γέροντες, των οποίων οι συμβουλές τους ακούγονται με σεβασμό από τους υπόλοιπους όπως συνέβαινε και με τον φερεπώνυμο Βασιλιά της Πύλου και τους Αχαιούς.

Ως ιδανικό protégé του επέλεξε τον “Βρούτο”, ο οποίος είναι σε θέση να εμπνεύσει τους συνομιλητές του, ενώ χάρη στις σπουδές, την γνώση, την actual εμπειρία και το πετυχημένο track record του, μπορεί και “ανοίγει” χαραμάδες γνώσης, προσφέροντας λειτουργικές λύσεις ακόμη και εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχουν.

Κινούμενος δε στα χνάρια του μέντορά του, ο “Βρούτος” φαντάζεται να απολαμβάνει την αποδοχή των πρώην συναδέλφων του, δίχως να βρίσκεται… δεμένος σε ένα άρμα, αλλά διαμορφώνοντας το τοπίο ολόκληρης της αγοράς και ουχί ενός σημαίνοντα “παίκτη”.

Ορισμένοι, βλέπετε, τρέφονται με την φήμη περισσότερο από την τσέπη!