Αγαπητοί αναγνώστες,
Κατ’ αρχήν, καλή σεζόν!
Με αισιοδοξία, δύναμη, οργάνωση, όρεξη, σχέδια, έργα, πωλήσεις, συνεργασίες, έσοδα και κέρδη!

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια αίσθηση αλλαγής, στις επιχειρήσεις το κλίμα δείχνει να μεταβάλλεται κατά το πιο αισιόδοξο και οι επαγγελματίες φαντάζουν πιο σίγουροι για τις επόμενες κινήσεις τους, αφού το ζητούμενο είναι το περιβάλλον στο οποίο και καλούνται να λειτουργήσουν.

Όσο η περιρέουσα ατμόσφαιρα και οι επιμέρους δράσεις και αποφάσεις του κράτους παραμείνουν σε λογικά πλαίσια, τόσο και οι επιχειρήσεις θα προσφέρουν έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης: Υλοποίηση project, επενδύσεις, προσλήψεις, απολαβές, εισφορές, όλα θα κινούνται σε αγαστή συνεργασία.

Είσαι εισηγμένος όμιλος, με πολλά χρόνια (και δη αρκετά – δεκάδες, για την ακρίβεια) παρουσίας στην εγχώρια αγορά, τελευταία έχεις επεκταθεί και εκτός συνόρων, έστω και ως απόρροια… (ευτυχούς) καραμπόλας, θεωρείσαι ως ένα από τα κορυφαία brand -διεθνώς μάλιστα- στο profession σου, ετησίως προβαίνεις σε αρκούντως δαπανηρές επενδύσεις σε πολλαπλούς τομείς (τουλάχιστον, αυτό δηλώνεις) και κάθε τρεις και λίγο τα πληροφοριακά σου συστήματα να «πέφτουν», είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτο.

Μάλιστα, το ζήτημα λαμβάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσες πτυχές, όσο και εντυπωσιακές διαστάσεις, εάν σκεφτεί κάποιος πως η λειτουργία του όλου «μαγαζιού» στηρίζεται στα ΙΤ του συστήματα!

Ορισμένοι κάνουν λόγο για μια «λογική» (σε ποσοστιαία κλίμακα) αστοχία υλικού, κάποιοι κάνουν λόγο για αδυναμία καταγραφής του συνόλου των απαιτήσεων ενώ δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν πως απλά τον όμιλο τον… έπληξε η παροιμιώδης «γενναιοδωρία» της τσέπης του κύριου ιδιοκτήτη!

Δουλεια με… φουντες έχει στο ακραιφνώς σοσιαλιστικής λογικής παραλιακό κτίριο ο “Μαστροχαλαστής”, ο οποίος τελευταία σπανίως και βρίσκει τον δρόμο για τη γειτονιά των στρατηγών.

Βλέπετε, οι απαιτήσεις πολλές, τα project over the top και ο χρόνος για αποτελεσματικές δράσεις και τομές αρκούντως πιεστικός. Χώρια που η new tech age προσέγγιση επιβάλλει απ’ όλους τους τομείς και τις πτυχές της διοίκησης να προσαρμόζουν τους άμεσους σχεδιασμούς τους στην κατεύθυνση της e-πραγματικότητας!

Ο “Μαστροχαλαστής” δείχνει κομματάκι ασυντόνιστος, αλλά η αλήθεια είναι και ποιος δεν θα ήταν με τον… κυκεώνα που έχει να αντιμετωπίσει και την εικόνα που σχηματίζεται μπροστά του. Κυρίως, αναφορικά με τα κομμάτια που λείπουν από αυτήν!

Μάλιστα, αναγκάστηκε να διακόψει κομματάκι άκομψα τις διακοπές του, οι οποίες δεν είχαν συμπληρώσει καλά-καλά δύο εικοσιτετράωρα, ενώ το σπίτι του τον έχει ξεχάσει.

Ενδεχομένως σκοπίμως το τελευταίο, καθώς κι εκεί… φουρτούνες προμηνύονται, αφού και η σύζυγος παρότι έχει διάθεση, να αλλάξει τα ισχύοντα στο «μαγαζί», ωστόσο οι αντιστάσεις από τη μια και τα οικονομικά δεδομένα που διεφάνησαν τελευταία, δείχνουν ικανά να ανατρέψουν κάθε σχέδιο επί χάρτου. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή ο… άμαχος πληθυσμός κινδυνεύει να πληρώσει (αν όχι ολόκληρη, ένα σημαντικό μέρος) τη νύφη, ο “Μαστροχαλαστής” επιλέγει την σιωπηλή απουσία…

Το… τραπέζι στρώνουν με περισσή χαρά ουκ ολίγοι τεχνολογικοί προμηθευτές, ώστε να αξιοποιήσουν με τον πλέον αποδοτικό τρόπο τα απόνερα της όποιας κατάληξης του Brexit.

Βλέπετε, οι ανάγκες είναι τόσες, οι απαιτήσεις τέτοιες και το χρονικό πλαίσιο ασφυκτικό, που το χρήμα όχι απλά θα έρθει, αλλά θα έχει και… φανταχτερή ουρά.

Stay tuned.