Τη χρυσή τομή ανάμεσα στην απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και την διευκόλυνση των καταναλωτών από τους παρόχους αναζητά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ηδη από την ημέρα που τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοïού καταγράφεται αύξηση στην κίνηση, κυρίως όσον αφορά το δίκτυο της σταθερής τηλεφωνίας. Ταυτόχρονα, η κίνηση στους κόμβους του εθνικού δικτύου αναμένεται από σήμερα να ενταθεί, καθώς, με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων θα αυξηθεί η οικιακή χρήση. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι διαμηνύουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση, καθώς τα δίκτυα τους διαθέτουν μεγάλη χωρητικότητα για να αντέξουν το μεγάλο φορτίο.

Σημειώνεται ότι το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης δημοσιοποίησε οδηγίες προς τους χρήστες σχετικά με την ορθή χρήση του διαδικτύου και των τηλεφωνικών δικτύων για τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας των τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Σε συνθήκες μεγάλης ζήτησης αναμένεται να τεθούν και τα δίκτυα άλλων χωρών, όπου εφαρμόζονται μέτρα για τον κορονοϊό. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, οι πάροχοι θα εφαρμόσουν κανόνες πειθαρχίας στις ζώνες του διαδικτύου, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει την πρόσβαση σε δημοφιλείς υπηρεσίες όπως Netflix, Facebook και Youtube.