Δύο ακόμη εταιρείες προστίθενται στο χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων του Uni.Fund (https://uni.fund/), ανεβάζοντας τον αριθμό των επενδύσεων που έχουν υλοποιηθεί από το fund, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, στις 14.

Πρόκειται για τις εταιρείες Nimbata και DTWise που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ανάλυσης Δεδομένων (Business Analytics) με εφαρμογή στο marketing και την ενέργεια αντίστοιχα. Η τεχνολογία της Nimbata προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα νέο εργαλείο που δημιουργεί γνώση που δεν ήταν ως τώρα διαθέσιμη σχετικά με τις ανάγκες των πελατών και την αποτελεσματικότητα ενεργειών marketing, αξιοποιώντας τα δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων.

Η αξιοπιστία της λύσης της και η αξία που προσθέτει έχει αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο, όπου η λύση έχει υιοθετηθεί από πολυεθνικές εταιρείες και marketing agencies. Αντίστοιχα, οι εφαρμογές της DTWise συλλέγουν και επεξεργάζονται ενεργειακά δεδομένα από πολλαπλές πηγές και βελτιστοποιούν τις διαδικασίες διαχείρισης ενεργειακών πόρων στις επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Η τεχνολογία της συνεχώς εξελίσσεται για να καλύπτει όλο και μεγαλύτερο εύρος αναγκών, διευρύνοντας έτσι συνεχώς και τα πεδία εφαρμογής και χρήσης. «O χώρος των analytics αποτελεί έναν από τους κατ’εξοχήν χώρους στους οποίους το Uni.Fund αναζητά καινοτόμες λύσεις. Η εμπειρία της ομάδας στον χώρο και η τεχνογνωσία που διαθέτει στο marketing και την ενέργεια, οδήγησαν στη συνεργασία με τη Nimbata και τη DTWise» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση του Uni.Fund.