Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ταϊβανέζικη Quanta Computer πρόκειται, τον Ιούλιο, να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του πρώτου smartwatch της Apple.

Η συσκευή, που αναμένεται να διαθέτει οθόνη 2,5’’ και οι «φανς» της Apple έχουν ονομάσει iWatch, θα είναι η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας να εισέλθει σε μία προϊοντική κατηγορία για την οποία ακόμη πολλοί ειδικοί της αγοράς είναι σκεπτικοί, ιδιαίτερα σχετικά με το πόσο μπορεί να αυξήσει τα κέρδη, εν μέσω της μειωμένης ανάπτυξης των τεχνολογικών gadgets. Η παραγωγή πρόκειται να δώσει ώθηση στην Quanta, δεδομένου ότι μέχρι τώρα η συνεργασία της με την Apple εστιαζόταν κυρίως σε laptops και iPods, προϊόντα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ύφεση.

Ωστόσο, ο ρόλος της εταιρείας αναμένεται να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τoν ρόλο της Hon Hai Precision Industry, ενός από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Apple, στην παραγωγή. Η εμπορική διάθεση του smartwatch της Apple αναμένεται ότι θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πληροφορίες, και μέσα στον πρώτο χρόνο αναμένεται να διατεθούν περίπου 50 εκατ. συσκευές. Τέλος, λέγεται, ότι αποκλειστικός προμηθευτής των οθονών της συσκευής θα είναι η LG Display.