Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων είναι εν εξελίξει. Φυσικά, δεν έχουν όλοι την ικανότητα να μετασχηματιστούν με τρόπο ταχύ και αποτελεσματικό. Με βάση αυτή την παραδοχή, είναι αξιέπαινο ότι μεγάλοι οργανισμοί, με δομές πολύπλοκες και «οργανωτικό βάθος» καταφέρουν να βρίσκονται στις επάλξεις των ψηφιακών εξελίξεων.

Το ίδιο αξιέπαινη είναι η επιτυχημένη προσπάθεια που επιτυγχάνουν μικρότεροι σε μέγεθος οργανισμοί, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός για να αναπτυχθούν. Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι όλοι όσοι θέλουν να έχουν μέλλον, πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία στο παρόν και να μετασχηματιστούν.

Το αφιέρωμα TOP Digitalized Companies to Watch ’19 επιχειρεί να φωτογραφίσει το σημερινό στάδιο μετεξέλιξης. Στην εικόνα περιλαμβάνονται οι σημαντικότερες εταιρείες που δείχνουν το δρόμο προς την ανάπτυξη μέσα από την ταχύρρυθμη, αποδοτική και αναβαθμίσιμη μελλοντικά, υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας στις σύγχρονες εκφάνσεις της. Η επιλογή των εταιρειών, από τις οποίες θα διαβάσετε ενδιαφέροντα insights για τις διαδικασίες που ακολούθησαν, επιλέχθηκαν με ψηφοφορία, μέσω ειδικής πλατφόρμας που έστησε το Netweek, από τους άμεσους συνεργάτες τους, εκείνους που είναι -καλώς εννοούμενα- συνυπεύθυνοι για την αλλαγή.

Το επιστημονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να θεωρηθούν τα insights των Κορυφαίων Εταιρειών στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό για το 2019 περιγράφεται στα εισαγωγικά κείμενα του αφιερώματος από τον Καθηγητή Γεώργιο Ι. Δουκίδη, Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχερείν (ELTRUN), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Μιχάλη Μωραϊτη, Πρόεδρος, Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών και τον Γιάννη Σύρρο, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ, Deputy Chairman του WITSA.

    Διαβάστε όλο το αφιέρωμα εδώ