Σε εξέλιξη βρίσκεται το τριετές πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού που έχει εκπονήσει η Τράπεζα Χανίων με στόχο τη βελτίωση των εσωτερικών λειτουργιών της αλλά και των υπηρεσιών προς τους πελάτες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αναβάθμιση της όλων των υποδομών στην ηλεκτρονική τραπεζική. «Κάναμε νέο web siteweb banking, και mobile banking και μέσα σε αυτή την ενιαία πλατφόρμα που δημιουργήθηκε μπορούμε πλέον να υλοποιήσουμε και APIS με τα core συστήματά μας.

Το επόμενο διάστημα θα κάνουμε διασύνδεση με τα ΑPIS των υπολοίπων τραπεζών στην Ελλάδα- τουλάχιστον των μεγαλύτερων- σε πρώτη φάση», αναφέρει στο NetFAX o διευθυντής Πληροφορικής της Τράπεζας Χανίων, Σήφης Κουτρουμπάς. Ένα ακόμα κομμάτι στο οποίο έχει εστιάσει η τράπεζα είναι το single sign-on δίνοντας τη δυνατότητα στον πελάτη που έχει πολλούς κωδικούς, να τους εντάξει ουσιαστικά σε έναν και να μπορεί να ελέγξει το προφίλ του και να μεταφέρεται από τον προσωπικό του λογαριασμό στον λογαριασμό της ατομικής του επιχείρησης.

Τα projects που τρέχουν

«Πιστεύουμε ότι έχουμε δώσει πολύ καλές λύσεις, πρωτοπόρες για τον τραπεζικό κλάδο, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας καθώς δεν έχουμε τα προϊόντα που έχουν οι συστημικές τράπεζες», σημειώνει ο κ. Κουτρουμπάς. Να σημειωθεί η Τράπεζα Χανίων έχει ξεκινήσει από πέρσι να υλοποιεί το cloud στο Microsoft 365. «Προ κρίσης κορονοϊού χρησιμοποιούμε το Teams, ενώ έχουμε μεταφέρει τον exchange σε on line και προχωράμε να ολοκληρώσουμε το έργο ώστε να ενσωματώσουμε και άλλες υπηρεσίες», συμπληρώνει.

Δύο ακόμα projects που τρέχει αυτή την περίοδο είναι η αλλαγή ενός document management συστήματος σε νέο, ενσωματώνοντας flows για τις διάφορες διαδικασίες της τράπεζας (το έργο θα ολοκληρωθεί εντός της χρονιάς) αλλά και ένα έργο IT Service Management (ITSM) το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους της τράπεζας να μπορούν να εκτελούν ορισμένες εργασίες μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο.

Τέλος, η Τράπεζα, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ υλοποιεί έργο που αφορά στην αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών των κεντρικών γραφείων και των καταστημάτων της καθώς και στην ενίσχυση της κυβερνoασφάλειας για τα πληροφοριακά και δικτυακά της συστήματα.