Τρεις ελληνικές υποψηφιότητες έλαβαν ιδιαίτερη τιμητική διάκριση στα WITSA Global ICT Excellence Awards 2014, που πραγματοποιήθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 στο πλαίσιο του 19ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής (WCIT 2014 -Γκουανταλαχάρα, στο Μεξικό), από τον World Information Technology and Services Alliance - WITSA. Από τις υποψηφιότητες που κατέθεσε ο ΣΕΠΕ, βραβεύτηκαν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το πρόγραμμα “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”, η Τράπεζα Πειραιώς για την ενοποίηση των συστημάτων 5 τραπεζών και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την πρωτοβουλία “Women and Girls Go Digital”.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, Γιάννης Σύρρος, εκλέχθηκε εκ νέου Αντιπρόεδρος του WITSA για την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” απέσπασε τιμητική διάκριση για την κατηγορία “Public Sector ICT Excellence Award», ενώ η Τράπεζα Πειραιώς βραβεύτηκε, στην κατηγορία “Private Sector ICT Excellence Award”, για την επιτυχή ενοποίηση των συστημάτων 5 τραπεζών.

Τέλος, η τιμητική διάκριση για την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών για την Πρωτοβουλία “Women and Girls Go Digital” απονεμήθηκε στην κατηγορία “Digital Opportunity Award”. Στόχος των βραβείων WITSA Global ICT Excellence  είναι να αναδείξουν τις καλύτερες επιχειρήσεις και τους καλύτεροι χρήστες του κλάδου ΤΠΕ που παγκοσμίως ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους σε ότι αφορά τις εφαρμογές ΤΠΕ.