Οι πωλήσεις σκληρών δίσκων συρρικνώθηκαν κατά 19% το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως καταγράφουν οι αναλυτές της Trendfocus.

Οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές – Seagate, Toshiba και Western Digital (WD) – πούλησαν μαζί σχεδόν 77 εκατ. HDDs, με την WD να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες. Συγκεκριμένα, η WD πούλησε το πρώτο τρίμηνο 2019 25% λιγότερους σκληρούς δίσκους από ότι πέρσι – ωστόσο με 27 εκατ. HDDs εξακολουθεί να διατηρείται στη 2η θέση.

Τα ηνία της αγοράς κρατά η Seagate με 31,8 εκατ. πωληθέντες σκληρούς δίσκους, ήτοι σχεδόν 13,4% λιγότερους σε σχέση με πέρσι. Στην τρίτη θέση πλασάρεται η Toshiba με 18,7 εκατ. συσκευές και 9,3% υποχώρηση. Οι πωλήσεις των σκληρών δίσκων desktop υποχώρησαν στα 24,5 εκατ. συσκευές  (4 εκατ. λιγότεροι, δηλαδή, σε σχέση με πέρσι).

Οι παραγγελίες των σκληρών δίσκων για laptops μειώθηκαν περισσότερο από 6 εκατ. συσκευές και ανήλθαν στα 36 εκατ. τεμάχια. Αντίθετη εικόνα παρουσίασε η αγορά των enterprise HDDs, οι πωλήσεις των οποίων αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. συσκευές, με τις συνολικές πωλήσεις του πρώτου τριμήνου 2019 να αγγίζουν τις 11,5 εκατ. συσκευές.