Οι αναλυτές της Trendforce έβαλαν στο μικροσκόπιό τους την παγκόσμια αγορά τηλεοράσεων και διαπίστωσαν ότι το περασμένο έτος πουλήθηκαν συνολικά 219 εκατομμύρια συσκευές.

Με την ανάπτυξη να αγγίζει το 4%, η αγορά έδειξε σημάδια ανάκαμψης έναντι της εξασθενημένης ζήτησης το 2017. Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, η αγορά τα 2019 θα επιβραδυνθεί ξανά, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για μια ανάπτυξη της τάξης του 1,6%. Οι αναλυτές εκτιμούν, επίσης, ότι οι μεγάλοι κατασκευαστές τηλεοράσεων θα εστιάσουν την προσοχή τους στην κατηγορία των συσκευών 55” ή μεγαλύτερης διαγωνίου. Έτσι, το ποσοστό των τηλεοράσεων με διαγώνιο άνω των 65” θα αυξηθεί από το 8,8% στο 11,7%.

Από την άλλη, το ποσοστό των τηλεοράσεων με διαγώνιο 32” ή μικρότερη θα πέσει το τρέχον έτος κάτω από το 30%. Η Τrendforce θεωρεί, επίσης, ότι οι τιμές θα συνεχίσουν την καθοδική πορεία τους, προβλέποντας ότι οι συσκευές των 75” θα υποχωρήσουν από τα 1.500 δολάρια (που ήταν η μέση τιμή τους το περασμένο έτος), κάτω από τα 800 δολάρια (ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του έτους). Η πτώση τιμών θα επεκταθεί το δεύτερο εξάμηνο και στις OLED TVs οι τιμές των οποίων, ένεκα των ελλείψεων που παρατηρούνται στον ανεφοδιασμό τους, εξακολουθούν να παραμένουν λίγο-πολύ σταθερές.