Σε εξέλιξη βρίσκεται το πλάνο τριετίας του ομίλου Τιτάνα με την ονομασία unITe.

Τα  projects που τρέχουν αυτήν την περίοδο χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: επιχειρησιακές εφαρμογές και υποδομές. Όσον αφορά το πρώτο, προχωράει  η ενοποίηση των συστημάτων ERP, καθώς το Δεκέμβριο του 2016 ολοκληρώθηκε το Group Template Design, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει το πιλοτικό έργο εγκατάστασης του Group SAP ERP στην Ελλάδα, το οποίο θα τρέξει το 2017 και αναμένεται να ξεκινήσει παραγωγική λειτουργία στις 1/1/2018 – παράλληλα πριν το τέλος του 2017 θα ξεκινήσει το rollout του ίδιου συστήματος στην Αμερική.

Με αντίστοιχη φιλοσοφία θα υλοποιηθεί το Group reporting, που θα περιλαμβάνει legal, MIS και operational reports. «Έχουμε κατασταλάξει στο SAP BW όσον αφορά το Group Data-warehouse, ωστόσο δεν έχουμε επιλέξει ακόμα τη λύση για τα BI front-end εργαλεία –  αυτή  θα εξαρτηθεί από τις επιχειρησιακές ανάγκες και πώς θα τις καλύπτει η εκάστοτε λύση» δηλώνει στο NetFAX ο Γιάννης Παράσχος, Group IT Director του ομίλου Τιτάνα. Η επιλογή της λύσης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο, για να ξεκινήσει το πιλοτικό της Ελλάδας, «έχοντας ως στόχο και η νέα Group reporting πλατφόρμα να ξεκινήσει παραγωγική λειτουργία στις 1/1/18». Σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο Group HRMS για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του ομίλου.

«Η φάση σχεδιασμού του ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, ενώ μέχρι τότε θα έχει παρθεί και η απόφαση για την επιλογή της σχετικής λύσης. Θα ακολουθήσει η υλοποίηση σε δύο κύματα, με το πρώτο (core HR, performance & development, carrier succession planning και HR Reporting & Analytics) να έχει ολοκληρωθεί σε όλες τις χώρες μέχρι το τέλος του 2017, για να ακολουθήσει το δεύτερο κύμα (compensation & benefits, learning, recruitment κ.λπ.)» σύμφωνα με τον Γ. Παράσχο. Σημαντικά projects τρέχουν και στο θέμα των υποδομών. «Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο του Group Data Center που υλοποιούμε σε συνεργασία με τον ΟΤΕ και την Lamda Hellix. Σε αυτό θα εγκατασταθούν τα νέα συστήματα IBM Power που θα  υποστηρίξουν τις λύσεις SAP ERP και τα Cisco UCS για όλες  τις υπόλοιπες υπηρεσίες ΙΤ (Windows AD, email, Intranet, κ.λπ.» αναφέρει ο Γ. Παράσχος.

Τέλος, στο πλαίσιο του unITe, βρίσκεται σε εξέλιξη, το Information Security project, με στόχους τη διαμόρφωση ενός κοινού framework σε όλον τον όμιλο για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων και πόρων. Η πρώτη φάση του έργου τρέχει παράλληλα σε Ελλάδα και Αμερική και θα οδηγήσει στην υλοποίηση του Information Security Management System και του Τarget Ιnformation Security Architecture, «το οποίο θα το εντάξουμε στη υφιστάμενη αρχιτεκτονική του unITe. Άλλωστε κάθε λύση την οποία θα σχεδιάζουμε και θα υιοθετούμε εφεξής  θα πρέπει να είναι εναρμονισμένη με αυτήν την αρχιτεκτονική» συμπληρώνει ο Γ. Παράσχος.