Πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη 5ετία, εστιάζοντας σε τομείς προτεραιότητας, όπως η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, η ανάπτυξη του 5G και η συνδρομητική τηλεόραση θα πραγματοποιήσει η United Group, όπως έγινε γνωστό μετά την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Wind Ελλάς. Το συγκεκριμένο ποσό έρχεται να προστεθεί στο 1,4 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν ήδη επενδυθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός, ο οποίος έχει έδρα στην Ολλανδία, θα ενοποιήσει τις Wind Ελλάς και Nova, με στόχο τη δημιουργία ενός ολιστικού παρόχου με ισχυρή πελατειακή βάση στην ελληνική αγορά. Το νέο εταιρικό σχήμα θα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο σε υπηρεσίες σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης.

«Η εξαγορά της Wind Ελλάς είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την United Group και την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Μe την κίνηση μας αυτή επιβεβαιώνουμε ξανά τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές μία πλήρη γκάμα με τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες του κλάδου μας» δήλωσε η Victoriya Boklag, διευθύνουσα σύμβουλος της United Group.

Ανακατεύεται η τράπουλα στις τηλεπικοινωνίες
Tο νέο σχήμα των Nova – Wind θα διαθέτει περίπου 1,3 εκατ. πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία από τους οποίους περίπου 650.000 αντιστοιχούν στη Wind, με αποτέλεσμα να καθίσταται ο δεύτερος παίκτης –με κριτήριο τους συνδρομητές σταθερής– μετά τον ΟΤΕ. Η Nova παρέχει υπηρεσίες σταθερής, κάνοντας χρήση του δικτύου των υπόλοιπων παρόχων και κατά βάση του ΟΤΕ, με τη Wind να διαθέτει συνολικές κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών (NGA) 421.000.

Αλλαγή σκυτάλης στη Wind Hellas
Να σημειωθεί πως η ολοκλήρωση της εξαγοράς σηματοδότησε την αποχώρηση του Νάσου Ζαρκαλή από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Wind Ελλάς, ο οποίος πάντως, θα παραμείνει ως σύμβουλος του διοικητικού συμβούλιου για τρεις μήνες, συνδράμοντας κατά τη μεταβατική περίοδο. Ο Χάρης Κυριακόπουλος, γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Wind Ελλάς, θα αποτελέσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο , συμβάλλοντας στον σχεδιασμό της επερχόμενης ενοποίησης με τη Nova.

Υπενθυμίζεται ότι η United Group εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2020 με την εξαγορά της Nova. Έκτοτε, έχει κάνει βήματα για την ενίσχυση της θέσης της στην εγχώρια αγορά, όπως το πλήρες rebranding της Nova και το λανσάρισμα της τηλεοπτικής πλατφόρμας ΕΟΝ TV. H United Group ολοκληρώνει επενδύσεις της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ για την αναδιαμόρφωση του περιεχομένου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Nova, έχοντας επενδύσει 150 εκατ. ευρώ για την εξαγορά και την αναδιοργάνωση της ελληνικής εταιρείας.