Τελικά το πιο σημαντικό στις μέρες μας δεν είναι μόνο να αγοράζεις πράγματα και λύσεις, αλλά αυτό να γίνεται με στυλ, με όραμα και απόλυτη γνώση και εκμετάλλευση των σύγχρονων τάσεων και τεχνολογιών. Και αυτό γίνεται απόλυτα με το cloud computing και τις λύσεις που το εκμεταλλεύονται πλήρως

Οσο περνάει ο καιρός, ο καθένας που ασχολείται έστω και λίγο με την τεχνολογία και το τι συμβαίνει σε εταιρικό και μη επίπεδο, αντιλαμβάνεται ότι το cloud computing είναι το όχημα που οδηγεί τον καθένα μας στο μέλλον, ανεξαρτήτως μεγέθους. Παρέχοντας ένα ορισμό του cloud computing, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι αναφερόμαστε σε υπηρεσίες, εφαρμογές και δομές που προσφέρονται παντού.

Βασικό χαρακτηριστικό μιας πλατφόρμας στο cloud computing είναι ότι μπορεί να αναπτύσσεται, να αυξάνεται, να επαναπροσδιορίζεται και να προσθέτει δυναμικά πόρους -φυσικούς και εικονικούς- κατά απαίτηση και ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, του φορέα, της εταιρείας. Η μαγεία του cloud computing είναι ότι όλα είναι δυναμικά όχι πλέον στατικά.

Τα πάντα μπορούν να μεγαλώσουν, να τροποποιηθούν, να προσαρμοστούν, να δώσουν, να μάθουν, να ικανοποιήσουν, να αποδώσουν σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού-χρήστη. Ετσι υπάρχει δυναμισμός, ευελιξία και ελαστικότητα όσον αφορά τη χρήση.

Αέρας ανεξαρτησίας
Η ακατάπαυστη διαθεσιμότητα της cloud computing προσέγγισης, είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο που ακόμη και αν αποτύχει ένα τμήμα ή στοιχείο ή μια διαδικασία τους, αυτό να μη συνεπάγεται την κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό αν σκεφτούμε πως όλα τα δεδομένα βρίσκονται στο cloud, αλλά υποστηρίζονται από workflows, οπότε οι πιθανότητες κατάρρευσής του σχεδόν μηδενίζονται.

Λύσεις και προτάσεις στηριζόμενες σε cloud computing διασφαλίζουν τη συνέχιση της παραγωγής, της ροής της εργασίας και της αδιάλειπτης συνέχειας των διεργασιών. Οι εφαρμογές αλλά και τα συστήματα που αναπτύσσονται στο cloud είναι ανεξάρτητα τοποθεσίας και συσκευών, δίνοντας τον απαραίτητο αέρα ανεξαρτησίας και ευελιξίας στο χρήστη, καθώς ταυτόχρονα προσφέρουν οικονομίες κλίμακας.

Οι συγκεκριμένοι λόγοι αποτελούν σαφείς ενδείξεις ότι το cloud computing είναι εδώ για να μείνει και να λειτουργήσει προς όφελος των χρηστών και της αγοράς. Η αλλαγή του μοντέλου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους κατασκευαστές λογισμικού και όσοι δεν ακολουθήσουν τίθενται εν αμφιβόλω.

Το cloud computing είναι εδώ
Η μετάβαση κάθε φορά σε κάτι καινοτόμο και τελείως ρηξικέλευθο χαρακτηρίζεται από εντάσεις και δυσκολίες. Στην περίπτωση όμως του cloud computing και λόγω της ευκολίας που αυτό προσφέρει σε ένα κοινό πολύ πιο εξοικειωμένο με τις έννοιες της συνδεσιμότητας και του Internet, φαντάζει πιo εύκολη από ποτέ. Γιατί όλοι ανοίγουμε ένα browser κάθε μέρα, απλά πλέον θα το κάνουμε και για να δουλεύουμε πιο αποτελεσματικά από ποτέ.

Ο Paul Farrell, senior vice president of research and development για το Epicor ERP, που αντιπροσωπεύει η ATC, δήλωσε: «Μόνο λίγες εταιρείες στον κόσμο μπορούν να κάνουν πραγματικότητα την υπόσχεση για υποστήριξη cloud computing, και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις μεγάλες δυνατότητες της πλατφόρμας Azure. Πιστεύουμε ότι η πρωτοπορία της Microsoft σε software plus services θα είναι ευεργετική για τους πελάτες Epicor καθώς σχεδιάζουμε τις λύσεις μας να είναι βέλτιστες για λειτουργία ή στο cloud ή/και στις εγκαταστάσεις τους».

Το Epicor 9 αποτελεί ίσως τη μοναδική επιχειρηματική εφαρμογή μέχρι σήμερα, από την νέα γενιά εφαρμογών που υποστηρίζουν το cloud computing. Ο λόγος είναι ότι είναι σχεδιασμένη από την αρχή και εξολοκλήρου σύμφωνα με τις αρχές του cloud computing και στην αρχιτεκτονική της έχουν συνδυαστεί όλες οι τεχνολογικές και επιχειρηματικές πρακτικές που καλύπτουν το Enterprise 2.0 και Web 2.0.

Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί σε True SOA αρχιτεκτονική, βασίζεται δε σε ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης διαδικασιών (BPM), διαχειρίζεται όλες τις πληροφορίες ως Enterprise Content Management (ECM), τις αναζητά με εργαλεία Enterprise Search, ένα «Google» like εργαλείο και αποστέλλει και προβάλει πληροφορίες αλλά και έτοιμα KPIs που επηρεάζουν την εργασία ή τις αποφάσεις με τη συνδρομή των RSS subscriptions ή με το Epicor Everywhere Framework σε portals ή mobile συσκευές.