Κάθε επιχείρηση και οργανισμός αναζητάει μεθόδους και τεχνικές για την βελτίωση και ανάπτυξη της επικοινωνίας του με το κοινό. Τα infokiosks και η ψηφιακή διαφήμιση μπορούν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή; Ο Χρόνης Πολυχρόνης, Γενικός Διευθυντής της «vatiras», μιλάει μεταξύ άλλων, για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην προώθηση των infokiosks, για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και για το τι πρέπει να προσέξει κανείς κατά την επιλογή του κατάλληλου infokiosk για να αποκομίσει τα προσδοκώμενα οφέλη.

Net Week: Γιατί πιστεύετε, όπως αναφέρετε στο site της εταιρείας σας, ότι η δημιουργία σύγχρονων κέντρων μεταφοράς μηνυμάτων και τρόπων επικοινωνίας αποτελεί σήμερα τον πρωταρχικό στόχο των Ιδιωτικών και Δημόσιων Επιχειρήσεων, Φορέων και Οργανισμών στην καθημερινή τους λειτουργία;

Χρόνης Πολυχρόνης: Οι Επιχειρήσεις, οι Φορείς και οι Οργανισμοί τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο Τομέα, ανέκαθεν, έχουν ως προτεραιότητα την ανεύρεση των βέλτιστων μεθόδων επικοινωνίας και προβολής. Σήμερα, η ραγδαία εξέλιξη του Internet και των νέων τεχνολογιών αποτελεί το κατ’ εξοχήν πλαίσιο, μέσα στο οποίο η πληροφορία και η επικοινωνία αναπτύσσονται και φτάνουν στον τελικό τους στόχο, το κοινό. Επομένως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, υπάρχει η αναγκαιότητα ενσωμάτωσης νέων δομών, σύγχρονων προϊόντων τεχνολογίας και καινοτόμων λύσεων σε όλους τους τομείς των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.

Εμείς στον «vatira» μέσα από την εμπειρία μας, διακρίναμε αυτή την αναγκαιότητα της αγοράς, επιλέξαμε τόσο σε επίπεδο software όσο και σε επίπεδο hardware και μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας σύγχρονα τεχνολογικά προϊόντα και καινοτόμες λύσεις. Οι Διαδραστικοί Σταθμοί του οίκου «friendlyway» αποτελούν στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή που διανύουμε, τα ιδανικότερα εργαλεία για την προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών των Ιδιωτικών Επιχειρήσεων και των Δράσεων των Δημόσιων Φορέων και Οργανισμών. Τα infokiosks του «vatira» αποτελούν τις Σύγχρονες Τράπεζες Επικοινωνίας και Προβολής.

Net Week: Περιγράψετε συνοπτικά τη γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών σας; Ποιο προϊόν αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας σας;

Χρόνης Πολυχρόνης: Θέλω να πιστεύω ότι προσφέρουμε ολοκληρωμένες  επικοινωνιακές λύσεις και όχι απλώς προϊόντα. Μέσα σ’ αυτές τις λύσεις προσφέρουμε δημιουργία εικαστικών προτάσεων σε πολλαπλές εφαρμογές έντυπης ή ψηφιακής επικοινωνίας, δημιουργία ιστοσελίδων, portal, εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου, intranets, extranets, εφαρμογές δικτυακού marketing, ανάπτυξη multimedia εφαρμογών, δημιουργία διαδραστικών εφαρμογών για infokiosks, κ.λπ.  Ο τομέας των προϊόντων μας περιλαμβάνει τα Infokiosks και τα Interactive Digital Signs του οίκου friendlyway, του οποίου είμαστε οι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα.

Την ναυαρχίδα των προϊόντων του «vatira» αποτελεί το infokiosk εξωτερικού χώρου «Arctic Clima», προϊόν υψηλής τεχνολογίας ικανό να ανταποκρίνεται σε όλες τις καιρικές συνθήκες και συνθήκες φωτεινότητας. O «vatiras» διαθέτει οργανωμένα τμήματα πωλήσεων, εγκατάστασης και ανάπτυξης δικτύων Infokiosks και Interactive Digital Signs, καθώς και τμήμα τεχνικής υποστήριξης.

Τα τρία τελευταία χρόνια επενδύσαμε σημαντικά στην ανάπτυξη ενός νέου τμήματος στην εταιρεία μας, αυτό της Ενοικίασης Infokiosks. Έτσι ένα ικανό πλήθος Διαδραστικών Σταθμών Πληροφόρησης είναι στη διάθεση των  Επιχειρήσεων του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, για να στηρίξουν με «Ψηφιακό Τρόπο» και φυσικά με «Διάδραση» κάθε προωθητικό project και επικοινωνιακή δράση.

Net Week: Ποια έργα αξιολογείτε ως τα σημαντικότερα που ανατέθηκαν στην εταιρεία σας το τελευταίο διάστημα και γιατί; Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το επόμενο διάστημα;

Χρόνης Πολυχρόνης: Όλα τα έργα και κάθε πελάτης είναι εξίσου σημαντικός για εμάς. Αντιμετωπίζουμε κάθε έργο, κάθε δουλειά και κάθε πελάτη, ως μία νέα πρόκληση και προσπαθούμε να βάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνουν. Καταθέτοντας αυτό το συναίσθημα  δημιουργούμε, θα έλεγα, δυνατές σχέσεις. Μας εμπιστεύονται.

Ο επόμενος στόχος της εταιρίας μας είναι η προώθηση της διάδρασης στο χώρο του Digital Signage, το Interactive Digital Signage, που θεωρούμε ότι θα αποτελέσει το ισχυρότερο προβολικό και επικοινωνιακό μέσο, για τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε ότι έχουμε τις πιο νέες, καινοτομικές, σύγχρονες «friendlyway» λύσεις, τόσο σε επίπεδο software όσο και σε επίπεδο hardware για το Interactive Digital Signage. Προσφέρουμε στους πελάτες μας τις πιο «friendly» και υψηλής αισθητικής λύσεις.


Net Week: Τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε στην προώθηση των infokiosks; Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται η ελληνική αγορά στο μέλλον;

Χρόνης Πολυχρόνης: Εκτιμώ ότι κυρίως δύο είναι τα σημεία, που αποτέλεσαν τις «δυσκολίες», για τη προώθηση των infokiosks. Το πρώτο είναι η «διστακτικότητα» κάποιων ομάδων, που δεν ήταν εξοικειωμένες με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το δεύτερο είναι η προσπάθεια πρόχειρων και αυθαίρετων κατασκευών, χωρίς υποδομές και κατασκευαστική εμπειρία. Ευτυχώς, και οι δύο «δυσκολίες» τείνουν να απαλειφθούν.

Διότι και η εξοικείωση με τους υπολογιστές αναπτύσσεται ραγδαία, αλλά και η ωριμότητα της αγοράς απαιτεί πλέον εξειδικευμένους κατασκευαστικούς οίκους, αναγνωρισμένους διεθνώς και εταιρικές και προϊοντικές πιστοποιήσεις, που θα καθιστούν τα προϊόντα ασφαλή για δημόσια χρήση και για το κοινό, σε όλες τις συνθήκες. Μην ξεχνάμε άλλωστε και το after sales support, που είναι το ίδιο σημαντικό όσο και το προϊόν.

Σχετικά με τη μελλοντική διαμόρφωση της ελληνικής αγοράς, όσο εξελίσσονται η πληροφορική, οι δικτυακές υποδομές και η ευρυζωνικότητα τόσο η χρήση του Η/Υ θα αποτελεί καθημερινή πρακτική για τον καθένα μας, για να μην πω αναγκαιότητα. Κατά τον ίδιο τρόπο, απαραίτητη θα είναι και η χρήση των infokiosks. Στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στο super market, στους χώρους διασκέδασης, στους χώρους συναλλαγής, στην ιδιωτική επιχείρηση στους Δημόσιους φορείς και Οργανισμούς, σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό δημόσιο χώρο, όπου διακινούνται και συναλλάσσονται χιλιάδες πολίτες, το infokiosk θα αποτελέσει το σύγχρονο κέντρο αποθήκευσης δεδομένων, μεταφοράς μηνυμάτων και επικοινωνίας.

Προσπαθούμε να μεταφέρουμε την εξειδίκευση και τις γνώσεις μας και να πείσουμε τους ανθρώπους του marketing και της πληροφορικής ότι πρέπει να εντάξουν στις υποδομές και στα έργα τους τα infokiosk της «friendlyway». H απόσβεση της επένδυσης είναι ταχύτατη και ακόμη και τα βραχυχρόνια οφέλη μεγάλα.

Net Week: Πόσο αποτελεσματικές πιστεύετε ότι είναι εν γένει οι εφαρμογές αυτοεξυπηρέτησης και τα infokiosks;

Χρόνης Πολυχρόνης: Πιστεύω ότι είναι αποτελεσματικές. Και γίνονται κάθε μέρα αποτελεσματικότερες και από τους ίδιους τους κατασκευαστές software και από την ίδια την εμπειρία των χρηστών. Αυτό μας αποδεικνύει άλλωστε και η ευρωπαϊκή, αλλά και η παγκόσμια πρακτική.

Net Week: Τι πρέπει να προσέξει κανείς κατά την επιλογή του κατάλληλου infokiosk για να αποκομίσει τα προσδοκώμενα οφέλη; Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι διαφορές μεταξύ των διαφόρων λύσεων στην αγορά;

Χρόνης Πολυχρόνης: Το πρώτο και κύριο σημείο είναι να καθορίσει για ποια χρήση το θέλει. Το δεύτερο, αλλά εξίσου ουσιαστικό σημείο είναι να επιλεγεί infokiosk από αναγνωρισμένο κατασκευαστικό οίκο, με μακροχρόνια εξειδίκευση και εμπειρία.

Οι απαραίτητες πιστοποιήσεις, η κατασκευαστική ποιότητα, τα επώνυμα περιφερειακά συστήματα, η γραμμή σχεδίασης και η υψηλή αισθητική είναι επίσης, άκρως ουσιαστικά στοιχεία για την επιλογή του καταλληλότερου infokiosk. Eμείς είμαστε ευτυχείς, που αντιπροσωπεύουμε την «friendlyway» στην Ελλάδα, έναν εξειδικευμένο οίκο κατασκευής Infokiosks, Interactive Digital Signs και Digital Signage Software, με μακρόχρονη εμπειρία.

Η «friendlyway» κατασκευάζει τα προϊόντα της με κεντρικό γνώμονα πάντα τον άνθρωπο και την έμφυτη ανάγκη του για επικοινωνία και ενημέρωση. Αξίζει να σημειωθεί,  ότι πάνω από 15.000 infokiosks της «friendlyway» έχουν εγκατασταθεί σε ολόκληρο τον κόσμο την τελευταία οκταετία. Και το σημαντικότερο, είναι όλα σε λειτουργία!

Net Week: Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της ψηφιακής διαφήμισης για τις επιχειρήσεις που την υιοθετούν;

Χρόνης Πολυχρόνης: Καταρχήν είναι ο τρόπος που «ακούν και βλέπουν» οι νέοι άνθρωποι. Είναι η προσέγγιση των πελατών της κάθε επιχείρησης, με τον πλέον σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας, που εντάσσεται στο συνολικό «προϊοντικό ή υπηρεσιακό της πακέτο» και προσθέτει αξία σ’ αυτό. Είναι επίσης, η δυνατότητά της να απορροφάει και να συγχρονίζεται με τις ψηφιακές εξελίξεις, γεγονός που πολλές φορές αποτελεί το ίδιο το ανταγωνιστικό της  πλεονέκτημα.

Σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία της εταιρείας
«O “Vatiras” ιδρύθηκε το 2002. Πιστεύω ότι η ίδρυση της εταιρείας ήταν ο πρώτος και σημαντικότερος σταθμός, ο οποίος καθόρισε την επιτυχημένη αναπτυξιακή μας πορεία. Η χώρα μας είχε ήδη εισέλθει σε ένα οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον, διεθνοποιημένο. Μπροστά μας, βλέπαμε να αναδύεται ένα μέλλον με ραγδαίες εξελίξεις στην πληροφορική και την τεχνολογία, ένα μέλλον ψηφιακό, του οποίου οι επιπτώσεις θα ήταν καταλυτικές, σε όλο το φάσμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Κύριος στόχος μας ήταν να  ανταποκριθούμε σε αυτό, με τον πλέον αξιόπιστο και δημιουργικό τρόπο. Το ανθρώπινο στοιχείο όμως, είναι πάντοτε το κυρίαρχο. Και αναφέρομαι στον άνθρωπο ως σύνολο, τόσο ως γνώσεις και τεχνική αρτιότητα όσο και ως συναίσθημα, που τον οδηγεί στην επίτευξη των στόχων και τη δημιουργικότητα. Αυτό αποτέλεσε το κριτήριό μας στην πολύ προσεκτική επιλογή των συνεργατών μας. Και  πετύχαμε.»