Η αγορά συστημάτων αποθήκευσης σε εξωτερικό δίσκο αυξήθηκε κατά 1,3% στην περιοχή EMEA, σύμφωνα με την έκθεση “EMEA Quarterly Disk Storage Systems Tracker” της IDC.

Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, παρουσιάζεται μεγάλη ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές της περιοχής Μέσης Ανατολής και Αφρικής, που αντισταθμίζει την «επίπεδη» αγορά της Δυτικής Ευρώπης και την αρνητική εικόνα της αγοράς σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Όσον αφορά στην χωρητικότητα, η αξία/GB μειώθηκε μόνο κατά 12% ετησίως, ενώ η συνολική εξωτερική χωρητικότητα στην EMEA αυξήθηκε ετησίως κατά περισσότερο του 15%, αγγίζοντας τα 3,3 exabytes.

Πιο συγκεκριμένα, η αγορά της Δυτικής Ευρώπης παρέμεινε επίπεδη, με την αύξηση σε Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο να μην καταφέρνει να αντισταθμίσει την μείωση σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Δανία, Φινλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία και Σουηδία. Εκτός από τις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες, η γενικότερη αβεβαιότητα σε Ελλάδα και Ρωσία επηρέασαν αρνητικά της αγορές. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η αξία της εξωτερικής αποθήκευσης αυξήθηκε κατά 5% στα 677,1 εκατ. δολ., ενώ η συνολική χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 35,1% στα 807,9 petabytes.