Σε ένα διασυνδεδεμένο και παγκοσμιοποιημένο κόσμο, όπου η τεχνολογία αποτελεί την «καρδιά» του, οι επιχειρήσεις χρειάζονται όλο και περισσότερο ευέλικτες, σύγχρονες και οικονομικά αποδοτικές πληροφοριακές υποδομές προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους και να ανταπεξέλθουν στον ισχυρό ανταγωνισμό που δέχονται από παντού.

Η VMware, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο NetFAX ο Henri van der Vaeren, Vice President for Southern Europe, Middle East and Africa της εταιρείας, μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να αναπτυχθούν μέσω του virtualization: «Στόχος μας είναι να φέρουμε το virtualization σε κάθε πτυχή της IT αρχιτεκτονικής, στο computing (από όπου ξεκινήσαμε), το storage, το networking, το end-user computing και το mobility, προσφέροντας μια ενιαία τεχνολογία που μειώνει το κόστος, ικανοποιώντας την ανάγκη των CIOs να επενδύσουν σε αποδοτικές τεχνολογίες, κάνοντας περισσότερα πράγματα με λιγότερα, μέσα από μια περισσότερο ευέλικτη και ασφαλή υποδομή as a service».

Η VMware υποστηρίζει τους Έλληνες CIOs με μια πληθώρα ικανών μηχανικών που τους βοηθάνε να αξιοποιήσουν και να εξηγήσουν τα οφέλη της τεχνολογίας της στο CFO και στον CEO, οι οποίοι απαιτούν, σήμερα, το καλύτερο δυνατό ROI για κάθε ευρώ που επενδύουν. «Αναλύουμε την τρέχουσα κατάσταση (legacy) των πελατών μας και στη συνέχεια εξετάζουμε τα σενάρια που θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε μαζί τους για να τους προσφέρουμε μια ευέλικτη και μοντέρνα ψηφιακή υποδομή για την ικανοποίηση των επιχειρηματικών αναγκών τους. Ακολούθως, μαζί με τους πελάτες μας, ορίζουμε ένα business case, όπου παρουσιάσουμε τα άυλα επιχειρηματικά οφέλη, υποστηρίζοντάς τους πελάτες μας σε κάθε βήμα τους» επισημαίνει ο Hern van der Vaeren.

Λύσεις για κάθε ανάγκη
Αν και αναμφίβολα υπάρχει μια τάση μετάβασης στο μοντέλο SaaS, αρκετοί πελάτες επιθυμούν ακόμα να διαθέτουν τις δικές τους υποδομές (οn-premise) για να έχουν τον έλεγχο. «Ανεξάρτητα από αυτή την τάση, ακολουθούμε τις ανάγκες της αγοράς και των πελατών μας, προσφέροντάς τους τη λύση που χρειάζονται, on-premise ή on-demand. Διαθέτουμε ένα δίκτυο 4.000 συνεργατών σε όλο τον κόσμο, που προμηθεύονται τις λύσεις μας με το on-premise μοντέλο, ακολούθως κτίζουν data centers τα οποία και αξιοποιούν για να πουλάνε υπηρεσίες Infrastructure as a Service στους πελάτες μας».

Αναφερόμενος στην ελληνική αγορά, ο Henri van der Vaeren επισημαίνει ότι είναι σημαντική για την VMware, αποτελώντας μια αγορά που βρίσκεται σε πλήρη μετασχηματισμό. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις ελληνικές εταιρείες να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους , προσφέροντάς τους την ίδια ευελιξία και ψηφιακά εφόδια ώστε μπορέσουν να σταθούν ισάξια δίπλα στις ουκ ολίγες εταιρείες του εξωτερικού που έρχονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό τις υποστηρίζουμε με μια δυναμική ομάδα που έχουμε συστήσει στην Ελλάδα, με μια πληθώρα εξειδικευμένων στελεχών, αλλά και με τους συνεργάτες μας στην ελληνική αγορά, στους οποίους επενδύουμε, εκπαιδεύουμε και υποστηρίζουμε. Η Ελλάδα είναι σημαντική για εμάς και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτήν και στο μέλλον». Σχολιάζοντας τη σχέση της VMware με την Dell μετά την εξαγορά της από την τελευταία, ο Henri van der Vaeren τονίζει την ουδέτερη στάση που κρατά η VMware όσον αφορά την επιλογή συνεργάτη και hardware: «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους CIOs και CTOs να μετασχηματίσουν τις ΙΤ αρχιτεκτονικές τους με οποιοδήποτε hardware και συνεργάτη επιθυμούν».

Συνεχής εξέλιξη
H πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται από τρία κύματα εξέλιξης. Το πρώτο κύμα, το computing virtualization, ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια, «δημιουργώντας 600.000 πελάτες, βοηθώντας τους να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους». Το δεύτερο κύμα, που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, έφερε το virtualization σε κάθε πτυχή της ΙΤ αρχιτεκτονικής: storage, networking, end user computing, mobility.

«Κάναμε σημαντικές επενδύσεις και σήμερα αποτελούμε τη μοναδική εταιρεία που προσφέρει το ίδιο consistence layer του software virtualization σε κάθε πτυχή της IT αρχιτεκτονικής. Έτσι βοηθάμε τους CIOs να μετασχηματίσουν τις υποδομές τους, κάνοντάς τις περισσότερο ευέλικτες και αποδοτικές. Δημιουργώντας concepts όπως το Software Defined Data Center, όπου τα πάντα διαχειρίζονται από ένα software layer, με ότι οφέλη συνεπάγεται αυτό: μεγαλύτερο έλεγχο, αυξημένα επίπεδα ασφάλειας και μείωση κόστους».

Το τελευταίο ενάμιση χρόνο η VMware έχει περάσει στο τρίτο κύμα, όπου ότι έχει κάνει στο private cloud το μεταφέρει και στο public cloud. «Έχουμε συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με εταιρείες που έχουν ηγετική θέση στην αγορά public cloud, όπως είναι η IBM και η Αmazon Web Services (AWS), οι οποίες επενδύουν στις τεχνολογίες μας και δίνουμε τη δυνατότητα στους CIOs να χρησιμοποιήσουν όποιο cloud θέλουν, όποια εφαρμογή σε οποιαδήποτε συσκευή. Και αυτό αποτελεί τον κεντρικό άξονα της στρατηγικής που ακολουθεί η εταιρεία μας σήμερα» καταλήγει ο Henri van der Vaeren.