Το vForum 2019, το μεγάλο ετήσιο συνέδριο της VMware στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, εστιάζοντας στον τρόπο που η εταιρεία βοηθάει τους πελάτες της να λειτουργήσουν με τον αποδοτικότερο τρόπο τις πληροφοριακές υποδομές τους, να συνδυάσουν τους εσωτερικούς τους πόρους με υπηρεσίες public cloud της επιλογής τους και να υποστηρίξουν με ευκολία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τις ιδιαίτερες ανάγκες των εφαρμογών τους.

Στην κύρια ομιλία του, με τον ευφάνταστο αλλά και έντονα περιγραφικό τίτλο «Application Chromatography» ο Joe Baguley, VP & CTO EMEA της VMware, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο οι νέες τάσεις σε επίπεδο ανάπτυξης και παροχής υπηρεσιών ΙΤ είναι συμπληρωματικές μεταξύ τους και οι πελάτες βασίζουν -στην πλειοψηφία των περιπτώσεων- τις επιλογές τους στις απαιτήσεις της εκάστοτε εφαρμογής.

Σύμφωνα με τον J. Baguley, «αυτή η ανάγκη υποχρεώνει τις πληροφοριακές υποδομές (ιδιόκτητες και μη) να διαθέτουν εξαιρετική ευελιξία, ώστε να ανταποκρίνονται αντίστοιχα. Την ευελιξία αυτή παρέχει σήμερα η VMware, η οποία επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία υποδομών ΙΤ εντός της εταιρείας και σε οποιαδήποτε από τις κύριες πλατφόρμες υπηρεσιών public cloud, με ενιαία διαχείριση και λειτουργικότητα».
Το όραμα της VMware, όπως παρουσιάστηκε χθες από τον J. Baguley, είναι η δυνατότητα υποστήριξης οποιασδήποτε εφαρμογής, σε οποιαδήποτε συσκευή και σε οποιοδήποτε σημείο, εννοείται πάντα με τη δέουσα ασφάλεια. Η γκάμα των πεδίων εφαρμογής των τεχνολογιών της VMware είναι ευρύτατη, περιλαμβάνοντας και τη χρήση τους σε «ευαίσθητους» τομείς, όπως η δημόσια ασφάλεια, τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή ακόμα και τα υποβρύχια.

Μια εκδήλωση για το τεχνολογικό παρόν και μέλλον
Προηγουμένως, ο country manager της VMware για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, Παύλος Κιτσανέλης, είχε τονίσει -ανοίγοντας την εκδήλωση- πως «ο στόχος του vForum, στην Αθήνα, είναι να εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο η VMware βοηθά τους πελάτες της να δημιουργήσουν τις απαιτούμενες υποδομές για την υποστήριξη των εφαρμογών που τους χρειάζονται. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί μια άριστη ευκαιρία για γόνιμη συζήτηση και διάλογο των συμμετεχόντων με ειδικούς της VMware και των συνεργατών της – κατ’ αυτή την έννοια, είναι μια εκδήλωση που αφορά ευρύτερα στο τεχνολογικό παρόν και μέλλον».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, στο πρόγραμμα και σε «κεντρικό» σημείο (αμέσως μετά την κύρια ομιλία) είχε τοποθετηθεί η εισήγηση του Θοδωρή Γεωργακόπουλου, editorial director της diaNEOsis, με τίτλο «Ο κόσμος (και η Ελλάδα) του μέλλοντος», που συνοδεύτηκε από μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση του ιδίου με τον Κώστα Ζαφείρη, επικεφαλής των λειτουργιών ΙΤ του ομίλου Eurobank και τον Άρη Μελετίου, Γεν. Διευθυντή ΙΤ και Δικτυακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), σχετικά με την ψηφιακή πραγματικότητα, σήμερα στη χώρα μας, και τους στόχους που πρέπει να πετύχουμε την «επόμενη μέρα».

Το NetFAX, που παρακολούθησε αυτή τη σημαντική εκδήλωση, ζήτησε ένα καταληκτικό σχόλιο από τον Country Manager της VMware για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα. Να τι μας δήλωσε, λοιπόν, ο Παύλος Κιτσανέλης: «Με την υποστήριξη των χορηγών μας και τη συμμετοχή περισσοτέρων από 400 στελεχών από τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας, το φετινό vForum στην Αθήνα αποτελεί αναμφίβολα μια ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για εμάς είναι τόσο η υιοθέτηση των τεχνολογιών μας από τις εταιρείες και τους οργανισμούς στην Ελλάδα, όσο και οι διαπιστώσεις των πελατών μας για την αναγκαιότητα να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους. Από την πλευρά μας, είμαστε δίπλα τους μαζί με ένα εξαιρετικό δίκτυο συνεργατών για να υποστηρίξουμε τα πλάνα τους».

Χορηγοί της εκδήλωσης ως Platinum Sponsors ήταν οι εταιρείες Algosystems, Dell Technologies, Fortinet, Infinitum, HPE, Performance Technologies και Space Hellas, ενώ gold sponsors ήταν οι εταιρείες Logicom & TI Sparkle. Το NetFAX και το netweek ήταν χορηγοί επικοινωνίας του vForum 2019.