Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις και τάσεις στο virtualization και case studies από επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το VMware Virtualization Forum 2010 που διοργανώθηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010 από την VMware και την Performance Technologies. Στην ημερίδα συμμετείχαν περισσότερα από 450 στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε όλους σχεδόν τους κλάδους της eλληνικής οικονομίας.

Οι τάσεις του Virtualization και του Cloud Computing
Τους συμμετέχοντες στο συνέδριο καλωσόρισε ο Δημήτριος Παπαντωνίου, Chief Executive Officer της Performance Technologies. Στη συνέχεια, στο keynote session, ο κος Jamal Belhachemi, Business Development Manager της VMware, παρουσίασε το όραμα της VMware και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας όσον αφορά τις λύσεις virtualization για την κεντρική υποδομή στο Data Center αλλά και για την επέκτασή του στα desktops/laptops. Μίλησε για το vSphere, το πρώτο λειτουργικό σύστημα για το χτίσιμο υποδομής cloud computing, και το πώς η ευελιξία των επιχειρήσεων εξαρτάται από το πόσο γρήγορα ενσωματώνονται οι νέες τεχνολογίες στον κάθε οργανισμό.

Ο Στέλιος Χαραλαμπάκης, αναλυτής της IDC παρουσίασε τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών της IDC σχετικά με το μέγεθος και τις τάσεις της αγοράς του Virtualization και τις εξελίξεις στον τρόπο που επενδύουν οι επιχειρήσεις και οργανισμοί στην Ελλάδα αλλά και ανά τον κόσμο.

Ο Ανδρέας Τσαγκάρης, CTO της Performance μίλησε για τη συνεργασία της VMware με την Performance η οποία ξεκίνησε το 2000 και την αναβάθμιση αυτής με την υπογραφή του συμβολαίου διανομής το 2005. Το 2006 η Performance έγινε το πρώτο VMware Authorized Training Center στην Ελλάδα και έχει εκπαιδεύσει μέχρι στιγμής περίπου 300 στελέχη Πληροφορικής από το δυναμικό του δικτύου μεταπωλητών αλλά και των τελικών χρηστών (end users). To keynote session έκλεισε ο Παναγιώτης Μαστρογιάννης, IT Manager της First Data Hellas παρουσίασε πώς αξιοποιούν την υποδομή της VMware, το vSphere στην First Data.

Το Virtualization στο Data Center
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από στελέχη της VMware και της Performance μέθοδοι μετατροπής Data Centers βάσει τεχνολογίας Virtualization για εξοικονόμηση σημαντικών πόρων και ηλεκτρικής ενέργειας, αποδοτικοί τρόποι διαχείρισης των desktops/laptops, application delivery καθώς και πώς το virtualization μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να για να επιτευχθεί disaster recovery και business continuity με τον οικονομικότερο τρόπο.

Επίσης, σε παράλληλες συνεδριάσεις διεξήχθησαν παρουσιάσεις από τους χορηγούς του συνεδρίου. Το συνέδριο έκλεισε με παρουσιάσεις case studies των εταιρειών Phone Marketing, Τράπεζα Αττικής, Τράπεζα Κύπρου τις οποίες ακολούθησε Q&As session μεταξύ της VMware, του κοινού και των παραπάνω εταιρειών.

Χορηγοί Επικοινωνίας του Συνεδρίου ήταν τα περιοδικά NetFax, Netweek και DNR.

Τα θέματα και οι παρουσιάσεις του συνεδρίου «VMware Virtualization Forum 2010» είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο www.virtualizationforum.gr σε μορφή Acrobat PDF.