Σύγχρονες, καινοτόμες υπηρεσίες Internet of Things (IoT) που καλύπτουν τις ανάγκες της εμπορικής ναυτιλίας και φέρνουν μοναδικές λύσεις για σημαντικούς κλάδους της «γαλάζιας οικονομίας» θα παρουσιάσει η Vodafone Ελλάδας στα Ποσειδώνια 2018, την κορυφαία διοργάνωση της ποντοπόρου ναυτιλίας.

Έχοντας ως στρατηγικό στόχο την παροχή των πλέον σύγχρονων τεχνολογικών υπηρεσιών, που θα βοηθήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να ψηφιοποιήσουν τις λειτουργίες τους, η Vodafone διευρύνει τον κύκλο των συνεργασιών της με κορυφαίες εταιρείες από διαφορετικές βιομηχανίες, με στόχο να προσφέρει καθετοποιημένες λύσεις στην αγορά. Η Vodafone συνεργάζεται με την SetelHellas, έναν εξειδικευμένο και πρωτοπόρο στην αγορά πάροχο, λύσεων IoT για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Με ένα ευρύ σύνολο ναυτιλιακών εφαρμογών, Business Insight και Analytics, αυτοματισμού και προηγμένης επικοινωνίας ως αναπόσπαστο τμήμα της προσφοράς της για την απομακρυσμένη παρακολούθηση των επιδόσεων των πλοίων που βασίζεται σε αισθητήρες. Η ναυτιλιακή εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει τις υπηρεσίες αυτές με ένα μηνιαίο πάγιο από την Vodafone, όπως κάνει και για άλλες υπηρεσίες που ήδη παρέχονται στον τελικό πελάτη. Επίσης, η Vodafone Ελλάδας συνεργάζεται με την Ericsson και διαθέτει μία νέα ΙοΤ υπηρεσία που επιτρέπει σε όλους τους οργανισμούς διαχείρισης μαρινών την ολοκληρωμένη εκμετάλλευση των υποδομών τους.

Συγκεκριμένα, η νέα λύση προσφέρει στους φορείς διαχείρισης μαρινών μία διαδραστική πλατφόρμα για τον έλεγχο της διαθεσιμότητας των θέσεων ελλιμενισμού, η οποία, αξιοποιώντας την πλατφόρμα Internet of Things της Ericsson, τον IoT Accelerator, και εξειδικευμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης (AΙ) για την επεξεργασία εικόνας, συλλέγει εικόνες από κάμερες και προσφέρει μία live ψηφιοποιημένη απεικόνιση της κατάστασης των υποδομών της μαρίνας.

Ακόμη, η Vodafone Ελλάδας συνεργάζεται με την εταιρεία Lalizas, έναν διεθνή ηγέτη στη ναυτική ασφάλεια, και παρέχει μία νέα, καινοτόμο υπηρεσία που επιτρέπει στα αλιευτικά σκάφη να εντοπίζουν με ακρίβεια τα παραγάδια τους. Μέσω της συνεργασίας με την Lalizas, η Vodafone παρέχει μία ολοκληρωμένη υπηρεσία με υδατοστεγή εξοπλισμό που εγκαθίσταται στα παραγάδια και φέρει ειδική κάρτα SIM που επιτρέπει στους αλιείς να γνωρίζουν την ακριβή τους θέση, μέσω μίας κινητής εφαρμογής.