Με τη βράβευση εννιά προτάσεων ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε για όγδοη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Στο φετινό Διαγωνισμό, που αποτελεί πλέον θεσμό, υπεβλήθησαν 361 προτάσεις, οι οποίες αξιολογήθηκαν από μέλη ΔΕΠ εννιά δημόσιων πανεπιστημίων, με βασικά κριτήρια την καινοτομία, τη βιωσιμότητα, το στάδιο υλοποίησης και τον σκοπό. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Βασικό χαρακτηριστικό του φετινού διαγωνισμού αποτέλεσε το γεγονός ότι η πλειοψηφία των προτάσεων που επιλέχθηκαν για την τελική φάση του διαγωνισμού, προέρχεται από την περιφέρεια. Παράλληλα η Εθνική Τράπεζα, πέραν της συνεργασίας με πανεπιστημιακούς φορείς και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς οργανισμούς, παρέχει και mentoring και χρηματοδοτικά εργαλεία που προάγουν την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.

Στους νικητές του 8ου διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα, απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία: το πρώτο χρηματικό βραβείο 20.000 ευρώ στους Θεοδόσιο Σαπουνίδη, Ιωάννη Κέδρο και Εμμανουήλ Χατζηγιάννη για την πρότασή τους με τίτλο «CubesCoding», το δεύτερο χρηματικό βραβείο 10.000 ευρώ στους Παναγιώτη Τραχανιά, Κωνσταντίνα Μακρή και Γεώργιο Παπαγιαννάκη για την πρότασή τους με τίτλο «OramaVR», το τρίτο χρηματικό βραβείο 6.000 ευρώ στους Γεώργιο Τσελεπίδη και Νικόλαο Κανόπουλο (για την πρότασή τους με τίτλο «Brite»), το τέταρτο χρηματικό βραβείο 4.000 ευρώ στους Βασίλη Κυριμκυρίδη και Θοδωρή Τόκη (για την πρότασή τους με τίτλο «HappenApp»).

Απονεμήθηκαν επίσης πέντε πέμπτα χρηματικά βραβεία (1.500€ έκαστο) και δόθηκαν tablets στους συμμετέχοντες των οποίων οι προτάσεις προκρίθηκαν στη Β’ Φάση χωρίς να προκριθούν στη Γ’ Φάση. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού (https://www.nbg.gr/competition), καθώς επίσης και στη σελίδα του Facebook (www.facebook.com/ibanknbg), όλες οι λεπτομέρειες του ένατου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας».