Η Βρετανία και οι Η.Π.Α. αναβαθμίζουν την συνεργασία τους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, σύμφωνα με το Βρετανό Πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, δημιουργώντας «cyber cells» όπου θα μοιράζονται πληροφορίες και θα προσομοιώνουν επιθέσεις για να δοκιμάζουν τις άμυνες οργανισμών, όπως οι τράπεζες.

Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια επίσκεψης του Βρετανού Πρωθυπουργού σχετικά με την οικονομία και την ασφάλεια στην Ουάσινγκτον. Όπως δήλωσε ο Κάμερον, οι δύο χώρες διαθέτουν ιδιαίτερα ικανές κυβερνο-άμυνες και εξειδίκευση στον τομέα και για τον λόγο αυτό πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και να μοιράζονται πληροφορίες.

Η συνεργασία των υπηρεσιών Government Communications Headquarters της Βρετανίας και National Security Agency των Η.Π.Α. θα περιλαμβάνει κοινά “war games”, με την πρώτη άσκηση να αναμένεται μέσα στο 2015 και θα αφορά την Τράπεζα της Αγγλίας και άλλες τράπεζες και στις δύο χώρες. Ο Κάμερον τόνισε, επίσης, ότι πρόκειται να συζητήσει με τον Μπάρακ Ομπάμα το πώς οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στενά με μεγάλες εταιρίες internet, όπως οι Facebook και Google, για να επιβλέπουν τις επικοινωνίες μεταξύ υπόπτων για τρομοκρατία.